Samsat Belediyesi tarafından ilçe girişine 33 metre yüksekliğindeki direğe 8X12 boyunda, 96 metrekare ebadında Türk Bayrağı, İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

Düzenlenen törene Samsat Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Samsat İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Abdurrahman Albayrak, kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

Amaçlarının Samsat halkının var olan bayrak sevgisini gençlere, çocuklar aşılamak olduğunu belirten Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, "Tarih boyunca devletinin ve milletinin yanında yer alan Samsat halkında zaten var olan bayrak sevgisini çocuk ve gençlere de en üst seviyede aşılamak için başlatmış oldukları bu çalışmanın 15 Temmuz gibi önemli bir günde taçlandırıldığının haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayrak, bir milletin sembolü dolayısıyla, namusu ve şerefidir. Bayrak, ülke topraklarının en yükseğine çekilmesi gereken kutsal değerdir. Bizde bu düşünce ile ilçemizin girişine dev bayrak çektik. Böylece ilçemize gelen her vatandaşımızı bayrak ile karşılamış olacağız. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu kutsal vatan ve bayrağımızı aziz bildiğimizden, bu sevgiyi gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından dev Türk bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göklere çekildi.


Kaynak:PHA
Editör: TE Bilişim