Şehit polis memuru Uluçay, hastanede yapılan otopsinin ardından Türk Bayrağına sarılı tabuta konulan cenazesi Adıyaman Valiliği bahçesinde düzenlenecek tören alanına getirildi.

Sümeyra Uluçay ile evli Tuğra Berk Uluçay adında 2 yaşında erkek çocuk babası ve anne Adalet, baba Fahri Uluçay’ın 3 erkek 2 kız çocuğunun en küçüğü olan şehit Uluçay'ın cenazesini binlerce kişi tekbirler eşliğinde karşıladı.

Törene başta şehidin ailesi, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Rektör Prof. Mehmet Turgut, Emniyet Müdürü Metin Alper, Jandarma Komutanı Albay Ercan Uluçay, Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Doğan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Başkanı Hacı Erdengi, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programda saygı duruşunun ardından şehit Uluçay’ın öz geçmişi okundu.

-"EY HAİNLER EY FARELER SİZ KİMİN KUCAĞINA OTURACAKSINIZ"

Programda kürsüye çıkan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Şehit kardeşimiz sıklıkla şehit olmayı ne kadar arzu ettiğini sıklıkla çok kıymetli eşine ifade ediyordu. Ve cenabı Allah 26 Temmuz günü Taha kardeşime şahadeti nasip etti. Ruhu şad olsun mekanı cennet olsun. Adıyaman bugün şehidine sahip çıktı. Adıyaman bugün bayrağına sahip çıktı. Ezanına, dinine, müktesebatına sahip çıktı. Ey hainler ey hainlerin işbirlikçileri sizlere kim sahip çıkacak? Sizleri kim bayrakla, ezanla gönderecek? Sizlerin sonu belli olmayan bir yolcuların akıbetini hepimiz birlikte göreceğiz. Ey Taha kardeşim ben senden razıyım yarabbi ben şahidim ki; Taha kardeşim anasından emdiği sütü sonuna kadar hakkını verdi. Kendisine giydirilen şerefli polis üniformasının sonuna kadar hakkını verdi. Kendisine verilen bayrağın, kendisine verilen silahın sonuna kadar hakkını verdi. Ben şahidim sende şahit ol yarabbi silah arkadaşlarda şahit yarabbi bugün bir Adıyaman şahit yarabbi Adıyaman bugün şehidini bayrağa sardı ay yıldızlı Türk bayrağına sardı. Şair ne demişti? 'Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber sana avucunu açmış, sana kucağını açmış bekliyor Peygamber' demişti. Adıyaman bugün bir şehidini Peygamberin kucağına gönderiyor. Ey hainler! ey fareler! siz kimin kucağına oturacaksınız?.Bu Adıyamanlı bunun hesabını soracak. Bu askerlerimiz, bu polislerimiz, polis özel harekatımız bununda hesabını soracak. Şehidimi Peygamberime gönderdim. Adıyaman gururlan şehidini Peygamberin kollarına gönderdin bu mutluluk sana yeter."

Tören alanında Türk Bayrağını sarılı şehit cenazesi tabutuna eşi Sümeyra Uçar, ablaları ve ağabeyleri uzun süre sarılarak gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı, tarafından okunan duanın ardından tekbirler eşliğinde şehit Uluçay’ın cenazesi cenaze aracına konularak yarın öğle namazında Merkez Şehitlikte toprağa verilmek üzere Adıyaman Havaalanına Kayseri’ye gönderildi.