İbrahim Öztürk bu iddialara cevap versin

Besni Belediye başkanlığı görevine seçilen Eyup Mehmet Emre belediyenin içler acısı halini kamuoyuyla paylaştı.

Borçlu bir belediye değil, batık bir belediye devraldığına dikkat çeken EMRE ‘..tüyü bitmemiş yetimin Besnilinin hakkını hukukunu sonuna kadar savunacağım, hesapsız harcamaları Besni halkınında bilmesinde yarar var’ dedi.

Eyup Mehme Emre Basın açıklamasında şunları söyledi ‘Saygıdeğer Hemşehrilerim; Bilindiği üzere, 31 Mart yerel seçimlerinde % 45 oy oranı ve en yakın rakibimize 2413 fark atarak Besni Belediye Başkanı seçilmek nasip oldu. Mazbatamızı alır almaz sıkı ekomik tedbirlerle işe başladık. Ancak gördük ki; borçlu belediye değil; batık bir belediye devralmışız. Ekibimizi oluşturma gayretinde olarak, canla başla mesai kavramı gözetmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Çevre İlçelerin En Fazla Personel Giderine Sahibiz

İlçemize iller bankasından gelen paranın yüzde 80’nin personel maaşına harcandığını ifade etmeliyim. Kahta, Gölbaşı gibi büyük ilçeler ile gelir-gider oranlarını karşılaştırdığımızda en yüksek personel gider oranının Besni’de olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte bakanlık onayı alınmadan belediyeye teknik eleman olarak alınan sözleşmeli teknik personelin bu usülsüzlüğün devam ettirilmemesi adına sözleşmeleri feshedilmiştir. Burada hiçbir belediye personelimizi mağdur etmek gibi bir gaye asla sözkonusu değildir.

 Besni halkı bizden hizmet beklemektedir. Belediyeyi çalışamaz hale getiren, birimlerin hizmet alanını  tıkayan yönetim anlayışına hızlıca son vererek halkımızı hak ettiği hizmet ile buluşturacağız.

Bu sebeplerden dolayı Belediye bünyesinde çalışan 177 taşeron personel ile seçimden önce yapılan toplu sözleşmenin içeriğindeki bazı maddelerle ilgili bakanlık düzeyinde çalışmalar başlattık. Yine tekrar etmek gerekirse hiç kimse seçim öncesi insanlara 'maddi anlamda sosyal hakkınızı iyileştireceğim' diyerek azim bir şehrin hakkını ve hukukunu heba edemez.

 32 bin nüfusuyla Besni’nin her ferdinin alacağı hizmeti sadece belli sayıdaki insana peşkeş çekmeyi hiçbir yönetim anlayışıyla bağdaştıramıyoruz.

8 Şubat 2019’dan  1 Nisan’a Kadar 1,5 Miyon lira Borçlanma Var

2014-2019 yıllarında yapılan harcamalar ile ilgili meclis oluru ile tarafımızdan komisyon kuruldu. Şubatta emanete alınan esnaf borcu ve elektrik borcu 6 milyon lira iken, 1 nisan itibariyle bu borç 7,5 milyonu aşmış olmasının izah edilebilir bir tarafı yoktur. Bütçe çok kötü yönetilmiştir. İşler çok pahalıya yaptırılmıştır. Hesapsızca yapılan harcamalar var. Son üç ayda sadece bir firmaya 120 bin TL civarında kum vb. şeylerle fatura kesilmiş, Besni’de her taziyeye yemek yaptırılmış gibi sadece bir yemek şirketine 264 bin liralık yemek faturaları düzenlendiğini tespit ettik. Böyle göstermelik harcamaların izah edilebilir bir tarafı yoktur.

Belediyeden alacağı olan 202 firma ve şahıs var

Besni  Belediyesi tarafından beş yılda yapılan yatırımlara ilişkin yaptığımız detaylı incelemeler çerçevesinde semt sahaları, Kongre Merkezi ve Havuz projelerinin tamamının 8 milyon TL’ye, bugünün piyasa fiyatlarıyla yapılabileceği çıkıyor. Hadi şaşırmış olalım, 9 milyon TL olsun. 13-14  milyon TL’yi kullanarak karşılığında sadece 6 milyon TL’lik yatırım yaptıysanız, burada bir sorun var demektir. Bütçe çok kötü yönetilmiştir. İşler çok pahalıya yaptırılmıştır.

Akla ziyan harcamalar var.

Sadece 2018 yılında başkanlık makamının temsil giderleri kaleminde 700 bin  lira harcanmış. Belediyeden alacağı olan 202 firma ve kişi var. Bunlardan 9 firma alacaklarından dolayı icra işlemi başlatmış olup 1,5 milyon lira civarındadır. Hem gırtlağınıza kadar borcun içerisinde olacaksınız hem de  hala savurganca para harcamaya devam edeceksiniz. Burada kim iyi niyet arayabilir. Belediyeyi borç batağına sokarak yönetilemez hale getirmenin vebalinin hem bu dünyada hem de ahirette sorulacağına  inanıyoruz. Bütçe emanetlerinde 5 bin liradan daha az alacağı olanlara bile ödeme yapılmadığı görülüyor. Tabir caizse Belediye şu anda  uçan kuşa bile borçlu. Belediye, esnafımızın güven içerisinde ticaret yapacağı bir kurum olmalıdır. Bu sıkıntıları doğru yöntemler ve azami gayretlerle aşacağız inşaallah.

Allah mahçup etmesin.

Eyyup Mehmet Emre

Besni Belediye Başkanı

Bu açıklamanın ardından bu iddialarla ilgili Besni belediyesi eski başkanı İbrahim öztürk’ün bir açıklama yapması bekleniyor.

Haber merkezimizi arayan besni esnafı iddiaların vahim olduğunu böyle bir savurganlık yapılmışsa besni’ye yazık edilmiştir dediler.