EMİNE TAN GÜLEN ‘ KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM’

Eğitimci sanatçı Emine Tan Gülen yazar Fatma Gündoğdu’ya gazetemiz adına röportaj verdi. Röportajında çocukların gençlerin belediye ve halk eğitim merkezlerinin açtığı sanat faaliyetlerine katılarak Kültürümüzü korumaya çalışmalarını istedi.

Sizler için Fatma Gündoğdu sordu Emine tan Gülen cevaplandırdı. İşte o röportaj….

Değerli konuğum Eğitimci ve Koro Şefi Emine Tan Gülen Hanim Derneğinizi ve sizi taniyabilirmiyiz ?

             -Bursa Nağme  Musiki Dernegi ,bir süredir Türk sanat müziği faaliyetleri gösteren topluluğumuzun çok değerli üyelerden oluşmaktadır .

Amacımız Türk sanat müziğinin doğru icrasını sanat severlerimize  sunmaktır .Ben sınıf öğretmeniyim Bursa Büyükşehir- Belediye Konservatuarı’nda  Türk sanat müziği bölümünde müzik eğitimimi aldım. Amatör korolarda korist  ve solist olarak bulundum. Bir süredir de koro şefi olarak müzik çalışmalarımı sürdürmekteyim.

 

       - Gençlere bir eğitimci olarak kültür ve sanat faaliyetleri için neler önerirsiniz?

                 -Yetenekleri doğrultusunda sanat dallarına yönelsinler. Konserleri, resim ve fotoğraf sergilerini takip etsinler. Belediyelerin ve halk eğitim merkezlerinin açtığı kurslara katılsınlar. Böylece kendilerini geliştirir ve güzel dostluklar edinirler. Hayatları anlam kazanır.

            -Kültür sanat ve sporun desteklenmesi icin fikirleriniz nelerdir?

               -Aileler ve öğretmenler, çocukların yeteneklerini küçük  yasta keşfetmeli ve onları doğru yönlendirmelidirler .

                 

Çocuk ve gençlere vermek istediğiniz en önemli mesaj nedir ?

             -Pırıl pırıl gençlerimiz var. Onlara mesajım kültürümüze sahip çıkmaları.

   -Son olarak GAP olay gazetesi takipçilerimize ve okurlarımıza ne söylemek istersiniz ?

            -Türk müziği adine güzel şeyler yapmayı planlıyoruz. Sanatseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Bana  ve derneğime gazetenizde yer verdiğiniz için öncelikle Fatma Gündogdu hanıma  ve GAP olay gazetesi imtiyaz sahibi aynı zamanda cemiyet Genel başkanım  Zeynel Abidin Kıymaz ve gazetenin kıymetli  yazarlarına  sevgilerimi sunuyor, teşekkür ediyorum .

  Konuğumla keyifli bir sohbetimiz oldu , bir senelik dönemin zorluklarını konuştuk ,kıymetli vakitlerini röportajımıza ayırdıkları için Emine Tan Gülen hanim efendiye teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum  ve dernek üyelerine sevgi saygılarımı sunuyorum .GAP olay gazetesi okurlarına ve takipçilerimize ,   bizleri takip etmelerini ve abone olmalarını istiyorum

          SEVGIYLE VE MÜZIKLE   KALIN