Edremit’te yapılan röportajda Fatma Gündoğdu sizler için sordu

İşte o röportaj

         Hoş geldiniz, gazetemiz için konuğum olduğunuz teşekkür ediyorum size , Sayin  Sinan Tortum  GAP olay okurları için sizi taniyabilirmiyiz ?

Merhaba Fatma hanim, zahmet edip  bana bu olanağı verdiğiniz icin çok teşekkür ediyorum, ben 1965  Ankara dogumluyum,1970 senesinde Edremit`e geldim ilk  orta ve lise tahsilimi Edremit lisesinde tamamladım, sizde Edremit lisesinden mezunsunuz ,daha sonra Boğaziçi üniversitesi siyaset  bilimi bölümünü bitirdim .Norveç’te beş yıl öğrenci olarak kaldım Türkiye’ye döndükten sonra  İzmir’de turizmle uğraştım ,turist rehberliği yaptım ve  Edremit’e yerleştim halen burada ikametgah etmekteyim .

       -   Sinan bey görev aldığınız derneğinizi ve çalışmalarınızı anlatirmisiniz ?

            -Edremit lisesi 1956 yılında kuruldu ve 1959 yılında ilk mezunlarını verdi binlerce mezun verdi, bizler 2017 yılında Edremit lisesi ve Edremit körfez Anadolu lisesi mezunları derneğini kurduk. Amacımız tüm mezunlarımızı bir araya getirmek dayanışma ve iletişimi sağlamak kültürel ve sanatsal etkinliklerle bir araya gelmek neler yaptık ve de neler yapabiliriz diye görüşleri almak istiyoruz, sizin de derneğimize olan üyeliğiniz bizi mutlu kılıyor.

           -Gençlere ve çocuklara sosyalleşmeleri için neler tavsiye edersiniz, neler söylemek istersiniz ?

            Gençler son dönemlerde bizim gençliğimizle kıyaslarsak medya ve teknoloji maalesef önce aileleri ve toplumda iletişim kopukluğu olmasına sebep olmaktadır. Kitap okuma oranı azaldı hiç bir konu bilgisayardan net öğrenemezsiniz her yastaki kişilerin kitap okuyup araştırmalarını tavsiye ediyorum. Toplumsal yasama katılmalarını, öncelikle anne ve baba çocuklara gençlere en yakın örnekler. Sivil toplum kuruluşları yaptıkları aktivitelerle iyi bir aracı. her genç sivil toplum kurulusunda yer almalı ,aktif görev almalı .yeni kuşak nedense çekimser davranıyor .

     -   Gençlerimizin kültür sanat ve sporla uğraşmalarının aktiviteler ve projelere katılmalarının kişisel gelişimleri için önemini söylermisiniz?

Aslında dediğiniz uğraşlar sosyal medya ve ekran karsısında sürekli oturup zaman öldürmek değil Sporda takım ruhuyla ve kültür sanat `ta olduğu gibi kendilerini soyutlamadan faaliyetlere katılsınlar aileler teşvik etmeleri gerekiyor tabii kendileri de bulunmalarını cani gönülden isteriz.

-GAPOLAY Gazetemiz okurları takipçilerimiz ve yazarlarımız için neler söylemek istersiniz?

GAP olay gazetesi inceledim okudum cok başarılı buldum cok çalışkan ve kültür sanata ve spora önem veren bir topluluk sizin nezdinizde herkese kolaylıklar sevgi ve saygılarımı sunuyorum Edremit’e bekliyoruz. Bana bu fırsatı verdiğiniz ve derneğimizi tanıtmaktan dolayı teşekkür ediyorum güzel bir sohbetti, bende takipçiniz olacağım artık.

    Sayın Sinan Tortum`la yaptığımız söyleşi çok keyifliydi, bana zaman ayırdığınız için teşekkürler. Umarım okurlarımız ve takipçilerimizi doğru konu ve konuklarımızla yazılarımızla hizmet ediyoruz, doğru yönlendirmek adına sevgiyle kalın hoşça kalın.