Pazarcık merkezli 7.7 depreminde yerle yeksan olan Adıyaman'da resmi rakamlara göre 12.500 can kaybı binlerce yaralı, hayatını ayaksız bacaksız kolsuz geçirecek olan binlerce insanın dramında ihmal, kusurlu olan yokmu? 

Mühendis Kıymaz : KENDİMİZİ VE KENTİMİZİ DEPREME HAZIRLAMALIYIZ Mühendis Kıymaz : KENDİMİZİ VE KENTİMİZİ DEPREME HAZIRLAMALIYIZ

Bu kusurlardan , ihmalllerden hicap duyup istifa eden oldumu?

Kusurluların devam eden davalarına mağdurlar ne derece taraf oldular?

Adıyamanlıların Canı bu kadar ucuzmu?

Adıyaman Adalet Sarayı'nda ilk gün akşam saatlerine kadar süren duruşma oturumlarında sanıklar dinlenmiş ve müşteki avukatları çapraz sorgu sonrası sabah saatlerinde tekrardan başladı.

Adıyaman'da 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan İsias Otel'e ilişkin 5'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde Adıyaman'da bulunan İsias Otel'in çökmesiyle KKTC'den voleybol turnuvası için gelen aralarında sporcu, öğretmen, antrenör ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği üyelerinin de bulunduğu 72 kişi, hayatını kaybetti. Depremin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 5'i tutuklu, 11 şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Yapının 1991 yılında apartman olarak inşa edildiği, daha sonra ruhsatsız ve kaçak kat eklendiği, binanın inşaatında dere kumu kullanıldığına ilişkin bilgilerin yer aldığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame hazırlandı.
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede 11 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün başladı. Bugünkü duruşmada ise müştekiler dinlenecek.
Haber: GAP olay