Eskişehir Adıyamanlılar dernek başkanı Sait Göksu Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’a verdiği röportajda tekrar memleketi olan Adıyaman’a döneceklerini söyledi.

Radyolarının Temsilcileri GAP Gazeteciler Birliğine katıldı Radyolarının Temsilcileri GAP Gazeteciler Birliğine katıldı

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı ziyaret eden Göksu gündeme ilişkin Zeynel Abidin Kıymaz’ın sorularını cevaplandıran Göksu ‘doğup büyüdüğümüz, ekmeğini yiyip suyunu içtiğimiz Adıyaman’a imar vs çalışmalar belli bir düzeye geldikten sonra deprem vs. sebeplerle Adıyaman dışına çıkan hemşerilerimizin tekrar memlekete döneceklerine inanıyorum’ dedi.

Göksu Kıymaz’ın sorularını şöyle cevaplandırdı:

Eskişehir Metropol bir kent.

Adıyamanlılar olarak Eskişehir’de 3500 civarında Adıyamanlı yaşıyor. Depremden sonra hemşerilerimiz Eskişehir’e gelenler oldu. Bizler deprem sonrası buraya yerleşen depremzedelere yardım eli uzattık. Onları sahiplendik. İhtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunduk. Burada hemşerilerimizle dayanışma içerisindeyiz. Eskişehir’de bulunan Adıyamanlıların geneli iş güç sahibi insanlar. İhtiyaç sahibi olan hemşerimiz olduğunda hepimiz onun ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oluyoruz. İş arayan hemşerilerimize yardımcı oluyoruz ve bu hususta fazla zorlanmıyoruz. Eskişehir r Metropol büyük bir şehir.

Eskişehir Sanayisi Ticareti gelişkin bir kent. Bura da nüfus yapısı da güzel.

Her kesimden insan var. Hepsi de biri birine saygılı medeni ve modern bir şehir.

Adıyamanlılar derneğimizde aylık toplantılarımız oluyor. Hemşerilerimizle bir araya geliyoruz, memleket hasreti gideriyoruz, zaman zaman yöresel çiğköfte yapıyoruz. Dayanışmayı artırmak için çaba gösteriyoruz.

Birkaç gündür Adıyaman’dayım, Adıyaman’da depremzedeler için konut yapımları hızlı bir şekilde ilerliyor. 3-4 yıl sonra kent merkezi yaşanabilir hale geldi mi tekrar Adıyaman’a dönüşler olacaktır.

İlimiz kadim bir kent. Bizler bu memleketin ekmeğini yiyerek büyüdük. Hepimiz Adıyaman’a borçluyuz. Adıyaman’a dönüp bu kentin gelişmesine katkı sunacağız.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı olarak Adıyaman dışındaki hemşerilerimize her alanda sahip çıkan yayınlarınızla bizim için çok kıymetlisiniz. Eskişehirli hemşerilerimizin sizlere selamını iletiyorum.

Teşekkür ediyorum.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz