Gaziantep Mobilyacılar ihracatçılar birliği başkanı Pınar Tümüklü

Enflasyon piyasayı etkiliyor’

Gaziantep Mobilyacılar ihracatçılar birliği başkanı İşkadını Pınar Tümüklü enflasyon verilerinde gerileme görülmesi sevindirici, enflasyonun düşmesi gerekiyor dedi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Gaziantep Mobilyacılar ihracatçılar birliği başkanı İşkadını Pınar Tümüklü’yü Gaziantep’te işletmesinde ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Tümüklü Gaziantep mobilya sektörünün içerisinde bulunduğu durum ve piyasalarla ilgili bilgiler vererek şunları söyledi ’ yüksek enflasyon nedeniyle hem girdi maliyetleri dalgalı oluyor, hem de ürünleri pazarlarken benzer sıkıntılar yaşıyoruz. Irak, Polonya, Cezayir gibi birkaç ülkeye ihracat yapıyoruz, bir ürünü yükleyip teslimi gerçekleşene kadar mamul Fiatları güncellenmiş oluyor.

Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı. Hükümet 2023 itibariyle hızlı bir şekilde enflasyonun düşeceği müjdesini verdi. Bu müjdeye sevindik umuyoruz ki böyle olur ve piyasada bir Fiat istikrarı oluşur. Mobilya sektöründe Gaziantep,  birçok sektörde olduğu gibi iyi durumda. Daha da iyi olması için çabalıyoruz. Esnaflarımızın rahatı ve birlikteliği için Oğuzeli ilçemizde temin ettiğimiz arazi üzerinde Mobilyacılar sitesi oluşturma hususunda önemli aşamalar kaydettik ve üyelerimizin önemli bir kısmı İnşaata başlamak için gerekli başvurularını yaptılar. İnşaatlar başladığında bu sitede esnaflarımızla daha örgütlü bir kesim olarak çalışmalarımızı daha da hızlandıracak ve geliştireceğiz’ dedi.

KIYMAZ: Kadın girişimciler desteklenmeli

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da ziyarette Gaziantep bir çok alanda Doğu ve Güneydoğu’nun lokomotifi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi ‘.. Gaziantep ilimiz bölgemizde birçok alanda adeta lokomotif görevini görmekte, sanayi yanı sıra hizmet sektöründe özellikle sağlık hizmetlerinde de Ortadoğu’da cazibe merkezi durumunda.

 Kadın girişimcileri her yerde desteklemek lazım. Gaziantep’te kadın girişimci olarak ihracat başarısı gösteren Pınar Mobilya işletmecisi pınar hanım ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyor başarılar diliyorum’ dedi.

Kaynak: GAP olay gazetesi