Adıyaman’ın güzelliklerini ve zenginliklerini dünyaya tanıtmak için gayretle çalışan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, şehri ziyaret eden uluslararası turizmcilerden de tanıtım için destek istiyor.

Sınırları içerisinde bulunan Nemrut Dağı, Perre Antik Kenti ve Cendere Köprüsü gibi onlarca tarihi değerlerin yanı sıra eşsiz kültürü ile de turistlerin gezip görmeyi isteyebileceği illerin başında gelen Adıyaman’ın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için birçok projeye imza atan Başkan Kılınç, şimdide bu projelerin amacına ulaşması için turistleri Adıyaman’a getirecek etkenler üzerinde çalışmalara başladı. İşe kendisini ziyaret eden uluslararası turizmcilerden destek isteyerek başlayan Başkan Kılınç, Adıyaman’da açılacak olan Ramada Otel’in inşaatını incelemeye gelen ve bu vesileyle kendisini de ziyaret eden Ramada Otel Türkiye Koordinatörü Murat Özel’i makamında ağırladı. Oldukça samimi geçen ziyarette Ramada Hotel Türkiye Koordinatörü Murat Özel’e Adıyaman Ramada Hotel Yatırımcısı Halil Akgün de eşlik etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada, Adıyaman sınırları içerisinde bulunan Nemrut Dağı, Perre Antik Kenti ve Cendere Köprüsünün yanı sıra inanç turizmi ve diğer tarihi ören yerlerin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Kılınç, Adıyaman’ın bir bütün olarak tanıtılması gerektiğini dile getirerek, Adıyaman’ın dünyaya tanıtılması için başlattıkları çalışmalarda Wyndham Hotels (Ramada) Türkiye ile birlikte 13 ülke direktörü Murat Özel’den destek istedi.

Ramada Otel Direktörü Özel ise konuşmasına Wyndham (Ramada) Otel hakkında bilgi vererek başladı. Wyndham (Ramada) Otelin toplam 20 farklı otel markası ile dünyada 9 bin 300 otel, 831 bin yatak kapasitesi ve 81 milyon üyeye sahip olduğunu dile getiren Özel, “Adıyaman’da açacağımız otelde Wyndham Otel grubunun Ramada markasıdır. Otelimizin toplam 118 odası olup, bu odaların 31 adedi daire tipi aile odalarıdır. Otelimizin çok amaçlı salonu da 700 kişilik olup, düğün ve dernek toplantıları için tasarlanmıştır” şeklinde bilgi verdi.

Adıyaman’ın dünyaya tanıtılması konusunda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını da söyleyen Ramada Otel Koordinatörü Özel, Belediye Başkanı Kılınç’a gösterdiği gayretten ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Başkan Kılınç, Ramada Otel Direktörü Murat Özel’e Adıyaman’ın tarihi mekanlarının işlendiği bakır tablo hediye etti.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim