Antalya bölgesinin turizm sektöründe tecrübeleriyle takdir toplayan  Side Noble Palace Hotel Genel Müdürü Haydar çetin ve Satış Pazarlama Müdürü Hüseyin Çiçek 2021 yılında turizm sektöründe beklentilerini gazetemize açıkladılar.

2020 yılında Akdenizde Otellerin %70 in üzerinde kapalı olduğuna dikkat çeken Haydar Çetin  2021 yılında ellerini taşın altına koyarak 2021 yılında ayağa kalkmak için sektör yatırımcıları ve ilgilileri el ele vererek çalışacağız dedi.

Çetin yeni sezonla ilgili şunları söyledi  ‘… 2021 yılı beklentilerimizin karşılanabilmesi için,

AVRUPA PAZARI; Türkiye’nin güvene dayalı Covid-19 bilgilerin doğru paylaşılması

Turizm çalışanların aşılanması gerekiyor

 Turizm otellerin Covid-19 hijyen kurallarının uygulandığına dair sürekli internet ortamında reklamının iyi yapılması

 Sosyal medyayı turizm adına her vatandaşın iyi yönde reklam yapması

 Rus pazarı + Baltık +  İskandinav + Avrupa  ve diğer pazarların turizme açılabilmesi ve ülkemizin de turizmin iyi olması için, siyasi ve istikrarın etkisini göstermesi Devlet liderlerinin açıklamalarına bağlı. Devlet başkanlarıyla ilişkiler ülke turizminde en önemli faktörlerden birisi

Turizm 2020 de % 70 kapalı kaldı sadece %30 civarı açık oteller vardı

 2021 de % 70 otellerini ve işletmelerini açmak istiyor. Her türlü olumsuzluğa rağmen—

Turizm çalışanları kırgın, küskün ve güven ortamının biran önce sağlanması için şimdilik dua etmekle meşgul

 Bir çok turizmci tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de farklı sektörlerde çalışmaya başladı..

Turizm de tecrübeli ve kalifiye elemanların acilen tekrar sektöre kazandırılma zorunluğu var..

Turizmde yanlış nerede derseniz eğer: BİNALARA YAPILAN YATIRIMLARA SAHİP ÇIKACAK, ÇALIŞANLARA YAPILMAMASI

 Sigorta kesintileri yapılırken devlet + Patron+ Çalışandan kesinti yapılarak şart ve kural aramadan çalışan ve katkı yaptığı paralardan geriye, kötü günlerde yararlanabilmeli

 İspanya maskesiz sahillere turist almıyor ve cezası 100 Euro Fakat turizmi kötü gösteren ve gösterecek hiç bir haberi doğru bulmuyor

YUNANİSTAN ülke turizm seferberliği yapıyor

Dünya Havalimanları birliği IATA  Ultra viyola çalışmaları yapıyor

Birçok ülke el ele verdi devletle beraber turizmi kurtarma yarışında

Biz ülke olarak devlet devlet  devlet….  deyip bir diğerimizin açığını aramakla meşgulüz.

 2021 TURİZM beklentimiz devlet erkânının Covid-19 Turizm birliğini her sektörden bilirkişileri Turizm bakanlığında bir birim kurmalı. Bu birim Ülkelerin turizm bakanları ve temsilcilikleri ile birlikte yurt dışında sosyal medya ve birebir iletişimle çözüm arayacak ve problemlerin çözümünün bir nevi öncüsü olmalı.

Biz birbirimize turizm iyi kötü diyerek yorumlarla değil, kurulacak Turizm konseyine yapacağımız katkılarla çözüm arayışında katkı yapacağız

Kim ki Ülke turizmine, kasıtlı kötü duruma sokacak bir haber yayınlıyor ise, cezası da işsiz kalacak çalışanların vebalini alması gerekir diye düşünüyorum.

Her önüne gelenin turizm hakkında konuşması değil, profesyonellerin çözüm önerileriyle refaha ulaştıracağı bir dönemdeyiz.

 Bir de turizm adına hiç bir icraatı olmayan ve sadece fanteziden ibaret derneklerinde devlet sıkı takipçisi olması gerekir.

 Söz turizmcilerin, çözüm önerileri yine turizmcilerin.

Side Noble Palace Hotel olarak 2021 sezonuna iddialı başlayacağız

Şimdi tecrübelerin ne işe yaradığı ve yarayacağı dönem, Turizmde hiç bir tesise nasip olmayacak profesyonel bir turizmci ekiple hizmet vereceğiz.

2021 yılı 1 Temmuz itibariyle 12 ay açık olacak Side Noble Palace Hotel de zorlu geçecek bir yılda Turizmin adına iyi işler yapmayı hedeflemekteyiz.

Yatırımcımız BAYRAM ALİ BAŞ önderliğinde ekibimiz yurt içi ve yurt dışında kaliteli hizmetin adresi ve turizmin yeni yüzü markası olmayı hedeflemekteyiz, tur operatörleri yurt içinden ve dışından Türkiye’de tatil düşünenlere kapımız açık, otelimiz yeni.  Sezonun Müessesemize, ülkemize ve Antalya’mıza hayırlı bereketli geçmesini temenni ediyorum ‘  dedi.

Side Noble Palace Hotel Satış Pazarlama müdürü  Hüseyin Çiçek: ANTALYA TURİZMİ NEFES ALACAK

Side Noble Palace Hotel Satış Pazarlama müdürü  Hüseyin Çiçek şu değerlendirmede bulundu 'Türkiye turizmi açısından bu yıl sıkıntılı başlayacak gibi görünüyor, biliyorsunuz geçen yıl pandemiden dolayı akdenizde otellerin %70 kapalıydı.

Özellikle Avrupa pazarı seyahat kısıtlamalarından dolayı yılın ikinci yarısına kadar çok sönük geçecek

Ancak, BDT ülkeleri ve iç pazarın desteği ile Mayıs ve Haziran ayları otelcileri sezona hazırlayacak

Haziran sonu İngiltere ve Almanya pazarlarının uçuşa başlamasıyla Antalya turizmi nefes alacak

Bizler yeni Side Noble Palace Hotel  tesis olarak büyün bu riskleri ve hazırlığımızı en iyi şekilde yapabilmek için açılış tarihimizi 1 Temmuz olarak belirledik ve yıl 12 ay açık bir otel olmayı hedefledik

Profesyonel bir ekip ile her şey dahil konseptinde kaliteli bir hizmet vermeyi ve Side bölgesine yeni bir soluk getirmeyi amaçladık

Bölgenin parlayan yıldızı ve Side’nin Gülen yüzü olacağız. Bütün Türkiye’yi tatil düşünenler için yeni açılacak otelimiz Side Noble Palace Hotel’e bekliyoruz’ dedi.

Haber:GAPOLAY