6 Şubat 2023 pazarcık merkezli depremde ağır yara alıp büyük kayıplar veren Adıyaman'da yaraların sarılması için devlet çaba sarf ederken, Yardım kuruluşları ve iş adamları da katkı sunmaya çalışıyorlar.

Adıyaman Örenli mahalllesinde kurulan K-13 Konteyner yaşam merkezine konteyner bağışları nedeniyle kentte bir caddeyede İş insanı Hasan Taşar Caddesi ismi verildi.

Milletvekili Alkayış:” Adıyaman adeta açık hava müzesidir” Milletvekili Alkayış:” Adıyaman adeta açık hava müzesidir”

Depremin ilk günlerinden beri yurt içi ve yurt dışından yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yaralalrın sarılması için gayret gösterirken Adıyaman'lı işadamı Hasan Taşar'da gıda desteğinin yanı sıra bağışladığı konteynerlerle barınma sorununa katkı sundu.

Hasan Taşar gazetemize verdiği bilgiye göre yardımların hızlı bir şekilde koordine edilmesinde çabasından dolayı Adıyaman Valisi Osman Varol'a teşekkür ederken, iş adamlarınada çağrıda bulunarak yardıma devam etmelerini istedi.

TAŞAR: Hemşehrilerimiz zor günler geçiriyor. Büyük bir felaket yaşandı. Binlerce hemşehrimizi, doztumuzu arkadaşımızı ve akrabalalrımızı bu felakette kaybettik. Hayatta kalanların başta barınma sorunları olmak üzere her sorununa tabi ki devletimiz yetişiyor, fakat bu noktada özellikle iş insanlarımızın bu yaralarını sarılmasına katkı sunmalalrı lazım. Bizde şirket olarak ilk günden beri elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Konteyner kent sakınlerınden Bekir Yürgüç:

Adıyamanlı işadamı Hasan Taşar'a teşekkür ediyorum. K-13 Konteyner yaşam kente konteyner bağışları için bu kentte yaşayan biri olarak teşekkür ediyorum.

Duyarlı her iş insanı Adıyaman'ın sorunlarına duyarlı davranmalı. Hasan Taşar bey örnek bir işadamı.

Haber: GAP olay