Yerli Düşünce Derneği ve Dergisinin 16 Eylül Gündemi ile ilgili toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu konuşmasında şunları söyledi;

“Değerli hazirun;

Toplantımıza, işgalci Faşist İtalyan güçlerinin sözde mahkemesi tarafından 16 Eylül 1931’de idam sehpasında şehid edilen, inancın, imanın, vatan sevgisi ve hürriyet için direnişin timsali Çöl Aslanı Şehid Ömer Muhtar’ı!.,

Yakın tarihimizin utanç sayfası, 27 Mayıs 1960 askeri darbesini yapan cunta tarafından Yassıada da ki, ‘YargıLAMA’ ma ile 16 Eylül 1961 de idam edilerek şehid edilen bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı!.,

İktidarı döneminde gerçekleştirdiği ‘beyaz devrim’ ile milletini çarıktan ve kara sabandan kurtaran, 27 Mayısın efsanevi mazlumu, milletinin serdengeçtisi olan, aynı cunta tarafından 17 Eylül 1961 de idam sehpasında şehit edilen Başvekilimiz Adnan Menderes’i!.,

Şehadetlerinin seneyi devriyelerinde tüm şehitlerimizle birlikte rahmet, saygı ve şükranla anarak başlamak istiyorum. Makamları âli, mekânları cennet olsun inşallah.

Değerli hazirun;

Siyasi ikballeri için, Türkiye’ye parmak sallayanlarla kol kola yürüyenlere, bölücü terör örgütü ve aveneleri ile pazarlık yapanlara, LGBT ve FETÖ mensuplarına aleni olarak destek verenlere, milletimiz hesabını sandıkta mutlaka soracaktır.

“Ne işimiz var, Irak’ta, Suriye’de, Akdeniz’de, Libya’da, Ege’de” diyerek, emperyal güçlere şirinlik yapan siyasilere rağmen, Türk Devleti, Şanlı Ordusu ile SAHADA, Diplomasisi ile de MASADADIR.

Egemenlik sınırlarımızı, uluslararası meşruiyet garantisindeki hak ve hukukumuzu, bir çakıl taşımızı dahi hiç bir güç asla pazarlık konusu yapamaz, yaptırmayız.

Türkiye devleti ve milletiyle her devirde ve her şartta ‘hak haklınındır’ ilkesiyle, güçsüzde olsa haklının yanında yer almış, şerefli Mazisi, aydınlık Atisi olan kendisinden çok daha büyük bir ülke ve tek bir millettir.

İçeriden ve dışarıdan kimler hangi tuzakları kurarsa kursunlar, biz 1.8 milyarın son ordusu, dili, dini, ırkı ne olursa olsun bütün mazlum insanlarında tek sığınağıyız. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.” dedi.

Editör: TE Bilişim