TOPÇU Rusya’nın Kırım’ı ilhak girişimini Türkiye’nin tanımadığına dikkat çekilen toplantıda Topçu heyete hitaben şunları söyledi

‘Sayın Bakanım,

Kırım Tatar halkının efsanevi milli lideri ve Ukrayna milletvekili Sayın Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, sayın büyükelçi, sayın müsteşar, Ak parti Bingöl Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve Türkiye-Dominik Cumhuriyeti Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, sayın Feyzi Berdibek, Ak parti Ordu milletvekili, TBMM KİT komisyonu üyesi ve Türkiye-Tayland Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı sayın Metin Gündoğdu, Ak Parti Osmaniye Milletvekili, İsviçre Dostluk Grubu Başkan Vekili, Fildişi Sahili ve Tayland Dostluk Grubu üyesi, Milli Savunma Komisyonu Özel Sözcüsü Sayın İsmail KAYA, sizleri milletimizin evi Cumhurbaşkanlığı külliyesinde ağırlamış olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek saygı ile selamlıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milletiyle, Kırım’ın ilhakı ve işgalini kabul etmediğini, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklediğini “Türk Samimiyeti” ile bütün dünyaya ve ilgili taraflara açık ve seçik ifade etmektedir. 

Türkiye; bölge halkları ve bütün insanlık için barışı, refahı ve esenliği istiyor, uluslararası hukukun meşruiyeti çerçevesinde her platformda ve en üst düzeyde gereğini yerine getiriyor.

Ukrayna’da ve Kırım’da yaşananların hemen   sona ermesi için devletler, milletler ve ben insanım diyen herkes sorumludur. Çünkü hemen barış, insanlık ve doğa için gerekli acil şarttır. İnşallah bütün başkentler bu salt hakikati anlamakta daha fazla geç kalmaz.' dedi

Türkiyenin her zaman Tatarların sorunlarına duyarlı davranmaya çalıştığına teşekkür eden Kırım Tatarları lideri Abdulcemil Kırımlıoğlu ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu bey her zaman Türk dünyasına duyarlı duruş sergilemiştir. Ankara’daki temaslarımızda bizlere sıcak ilgileri nedeniyle Yalçın Topçu beye ayrıca teşekkür ediyorum’ dedi.

Haber:gapolaygazetesi

Editör: TE Bilişim