Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu külliyedeki makamında Romanya Türkiye ticaret odası Başkanı Tamer Atalay’ı, GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili, Malatya BBB Danışmanı Hamit Özpolat’ı ve TRT Kürdi de Çepik programı sunucusu Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın’ı kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu  milletimizin evine hoş geldiniz,şahsımla ilgili teveccüh ve davetiniz için teşekkür ediyorum diyerek şunları söyledi ' 18 Ekim Azerbaycan Bağımsızlığın Yeniden Sağlanması Günü’nü , Çocuk edebiyatı yazarı şair ve romancı Kemalettin Tuğcu’yu vefatının yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.
“ Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi odası başkanımız Tamer Atalay çalışmalalrını anlattı, Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkiler tarihi ve köklü bir geçmişe dayanır.

Türkiye-Romanya ilişkileri karşılıklı güven ve kazan kazan esasında stratejik ortaklık düzeyindedir.

Ayrıca Romanya’da yaşayan Kırım Tatar’ı,Türkmen,ve Nogay Türkleri de iki dost ülke arasındaki ilişkilerde çok güçlü bir bağ teşkil etmektedirler.

SANKO: Bayramınız Kutlu Olsun SANKO: Bayramınız Kutlu Olsun

BALKANLARDA EN BÜYÜK TİCARİ ORTAĞIMIZ ROMANYADIR

Dostumuz Romanya ülkemizin Balkanlar’daki en büyük ticaret ortağıdır.

Romanya-Türkiye ilişkileri her alanda daha da ileri seviyelere   doğru ilerlemektedir.

İNSANLIK ALEMİ AYAĞA KALKMALIDIR

İsrail hükümeti tarafından sivil halka,masumiyetin timsali çocuklara ve hastahaneleri dahi vurarak yapmış olduğu soykırıma ve haksız işgale destek olan ülkeler bilmeli ki,İsrail halkının da bölgenin ve dünyanın da faydasına olacak tek şey hemen adil bir barıştır.

İnsanlık alemi ve İsrail halkı, insanlık suçu işleyen çocuk katili Netanyahu hükümetini durdurmak için artık ayağa kalkmalıdır.” dedi.

Tamer ATALAY : FETÖ İLE KARARLI BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDİYORUZ

Romanya-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Taner Atalay'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul için Başdanışman Yalçın Topçu’ya teşekkür ederek yaptığı konuşmada FETÖ ile kararlı bir şekilde mücadele ettiklerinin altını çizerek şunları söyledi  Bizler Romanya ile ticaretimizi daha da artırmanın yanında başta FETÖ olmak üzere Türkiye aleyhindeki bütün terör örgütlerinin faliyetlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele etmekteyiz.

1 KASIM'DA BÜKREŞ'TE DÜZEnLENECEK GECEYE DAVET EDİYORUM
Türkiyemizi ve Türk halkını  Romanya’nın kamuoyuna anlatmada üzerimize düşeni yapmaktayız zaten çok şükür Romanya'da Türklere kaşı Romanya devletinin de halkının da yaklaşım çok müsbettir.Bunu daha da olgunlaştırmak ve güçlü kılmak için bizde gayret  gösteriyoruz.Sizi,Romanya Türkiye Ticaret Odasının, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu 100 yılı ve  Romanya Türkiye ilişkilerinin 145 yılı münasebetiyle 1 Kasım'da  düzenleyeceği Türk Gecesine davet ediyoruz. Bu gece de size Türk dünyasına yapmış olduğunuz katkılardan dolayı ödül takdimi yapılacaktır.” dedi 

Görüşme,Yalçın Topçu tarafından heyete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi ve imzasını taşıyan kravat ve kalem hediye etmesi  ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber: GAP olay