Adıyaman gaziantep, kahramanmaraş ve bölgemizde özellikle barak turkulerıyle dillerden düşmeyen Türkiyenin önemli bir sesi sustu.

Anadoluda her yerde sesiz gelip öksuz giden bu güzel insanlar hayatımıza okudukları turkulerle renk katan isimlerdi, ahiret yolculuğunda Yuce Rabbim çektıklerını gunahlarına kefaret eylesin mekanı cennet olsun.

#Dilberay Kalp krizi Nedeni ile 63 yaşında hayata gözlerini yumdu

1 Ocak 1956'da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde dünyaya geldi. Kahramanmaraş ilinde, ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Çok fakir bir aile çocuğu olmasına rağmen, ailesi ile birlikte Kahramanmaraş' tan Ankara'ya göç etmiş ve oradan da Bolu-Düzce taraflarına yerleşmişlerdi.

Düzce'de okula devam edemeyip 13 yaşında babasından yaşlı bir adamla evlendirildi. Evlenmeden önce ise Düzce'ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. O zamanlar sesinin çok güzel olduğunu ispat etmek için radyoya hemen katıldı ve Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve radyocuların düzenlediği güzel ses yarışmasını Dilber Ay birinci olarak kazandı.

İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 60 albümü oldu. Almanya'da iki kere hapis yattı.

13 yaşında zorla evlendirildi, çocuk yaşta anne oldu… Sevilen sanatçı #Dilberay kalp krizi nedeniyle 63 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bu kadar erken gitmek zorundamıydın be abla
Mekanı cennet olsun.

Not:  Bu bölum Tüm Elbistanlılar Burda Sen Nerdesin sayfasından alındı

Dilberay için şunları söyledilerDilberay için şunları söylediler

………………………………….

Dellal Metin(Sanatcı)

Barak turkulerını gazellerı uzun havayı iyi okurdu, yöremizin bağrında yetişen önemli bir sanatçısıydı, mekanı cennet olsun

…………………………………

Hasan Emre(Gazeteci-Yazar)

Hüzünlü gönüllerin yoldaşlarından biri daha gitti..

Mekanın cennet olsun Dilber Bacı. .

Besni Tenekesini çok sevmişti

Helalı Hoş olsun

…………………………………..

Neşe dilekçioğlu(TRT  sanatçı)

Çok üzgünüm..

Radyo yıllarımızda, kurs döneminde rahmetli Mustafa ÖZGÜL hocamız tanıştırmıştı bu hüzünlü sesle bizi..

Yöresel kendine has bir sesti.

Maraştan bir haber geldi dediler ki merik öldü diyordu.

Defalarca dinleyip okumaya çalıştım o dönemde ama onun gibi asla olmadı.

Sustu şimdi türkülerinde o hüzünlü haykıran ses..

Nur içinde yat Dilber abla.

Mekanın cennet olsun..

Seni ve o kendine özgü kişiliğini çok özleyeceğiz..

……………………………………

Kahtalı Mıçı(Sanatçı)

Çok değerli bir sanatçıydı, Adıyamanımızı çok severdi, Adıyaman'dan çok arkadaşı vardı, memleketsever bırıydi, beraber çok sahne aldık, barak turkulerını çok yanık okurdu, mekanı cennet olsun

Haber:Gapolay