Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Pekmez, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Sincik Kaymakamı Faruk Doğru ve AFAD Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ’la birlikte merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan depremden etkilenen Sincik'teki vatandaşları ziyaret etti.

Ziyaret ettiği köylerde depremde ağır hasar alan yapıları da inceleyen Pekmez, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, böyle bir felaketin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletin tüm birimleri bir koordinasyon halinde hareket ettiklerini vurgulayan Pekmez, şunları kaydetti:

"Hasar tespit çalışmaları başta olmak üzere vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarının karşılanması için adeta seferber oldu. Allah'a şükür, yaralanan, ciddi hayati tehlikesi olan hiçbir vatandaşımız yok. Tek tesellimiz ilimizde ve ilçelerimizde can kaybının olmaması. Gerek bizler gerekse de görevlilerimiz depremin etkilediği köylerimizde depremin etkilerini en aza indirgemek ve vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için fedakâr bir şekilde çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da bu konuda memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Her şeye rağmen Sincik’te depremden etkilenen ve evleri ağır hasar alan vatandaşlarımız evinden, barkından olmalarına rağmen 'Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin' şeklindeki dualarını gerek bizlere, gerek görevlilerimize iletiyorlar. Bizlerde vatandaşlarımızı köylerinde ziyaret ederek varsa eksikliklerimizi gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımız şundan emin olsun ki, onlar rahat değilken bizim rahat olmamız söz konusu olamaz."

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren devletin tüm ekiplerinin adeta seferber olduğunu dile getiren depremzedeler, "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletimizin şefkatini ve sıcaklığını depremin meydana geldiği ilk anlardan itibaren bizimle yakından ilgilenerek gördük. Depremin hemen ardından bizlere sahip çıktılar. Şu anda hiçbir sıkıntımız yok.  Allah, herkesten razı olsun. Ziyaretlerinden dolayı Sayın Valimize ve beraberindeki heyete teşekkür ediyoruz."şeklinde ifade ettiler.

Kaynak:PHA