“Yaşlı ve Özel Gereksinimli Bireylere Takip Cihazı Hediye Edildi”

Adıyaman Belediyesi tarafından “Alzheimer Hastaları ve Engelli (Down Sendromlu) Vatandaşlarımızın Kaybolma Risklerine Karşı Giyilebilir Teknoloji Sayesinde Aileleri Tarafından Takip Edebilme Projesi” hayata geçirilerek bir ilke daha imza atıldı.

Yaşlılara, hastalara, çocuklara ve özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetlerinde sınır tanımayan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Alzheimer hastaları ve özel gereksinimli bireylerin kaybolma riskine karşı aileleri tarafından takip edilebilmeleri adına takip cihazı sistemini hayata geçirdi.

Alzheimer hastalığı yaşlılık dönemine ait bir hastalık türü olup bu hastalığa sahip kişilerin sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Son yıllarda ülkemizde sıklıkla rastlanan hastalıkların başında gelen Alzheimer, pek çok kayıp vakasını da beraberinde getirmektedir. Adıyaman’da bu hastalık özellikle yaşlı vatandaşlarda artış göstermekte olup Alzheimer hastalarının evlerinden çıkıp kaybolmalarına son zamanlarda oldukça sık rastlanılmaktadır. Bu durumun önüne geçmek adına GPS ve GNSS tabanlı akıllı takip sistemleri ile Alzheimer hastaları ve özel gereksinimli vatandaşların konumu aileleri tarafından takip edilerek tespit edilebilecek. Cihazın kapsam dışında kaldığı alanlarda ise uydu üzerinden yer tespiti yapılabilecek.

Giyilebilir Teknoloji Akıllı Takip sistemleri ile Alzheimer'lı ve özel gereksinimli vatandaşların lokasyon konumu belirlenip o konumun dışına çıktığında ailesine sistem üzerinden bilgilendirme ve sinyal gönderen aynı zamanda acil durumlarda da ailesine bilgilendirme ve uyarı yapabilen sistemler mevcut olup sürekli geliştirilecektir.

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman İlinde ikamet eden Alzheimer hastalarının ve özel gereksinimli vatandaşların kaybolma risklerine karşı giyilebilir teknolojiler sayesinde aileleri tarafından takip edebilme projesini vatandaşlar için ücretsiz olarak temin ediyor.

İshak Şan' Mehmet Hallaç Kahta İçin Umut' İshak Şan' Mehmet Hallaç Kahta İçin Umut'

Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret eden Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet AYDIN, Adıyaman Valisi Dr. Osman VAROL ve Protokol Üyeleri öğrenciler ve aileleriyle bir araya gelerek öğrencilerin erişimini ve takibini kolaylaştırmak adına Adıyaman Belediyesi tarafından yapılan proje kapsamında takip cihazı hediye etti.

Haber: GAP olay