Adıyaman Tanıtım Günleri 26-29 Ekim tarihleri arasında Atatürk Havalimanı etkinlik alanında açılışı yapılarak başladı.

6 Şubat depreminin ardından toparlanmaya çalışan Adıyamanlılar, yapılacak tanıtım günlerinin temasını da ‘Depremin Yaralarını Hep Birlikte Saralım’ olarak oluşturdu.

Depremde işyerleri yıkılan esnafların katıldığı tanıtım günlerinde kentin yöresel ve doğal lezzetlerinin yarı sıra, tarihi, kültürel eserlerinin de tanıtımları yer alıyor.

26 Ekim Perşembe günü, deprem saatini hatırlamak amacıyla 16.17’de yapılan açılışa İstanbul Valisi Davut Gül , Esenler belediye başkanı Tavfik Göksu, Sultangazi belediye başkanı Abdurrahman Dursun, Yeniden Refah Partisi İstanbul İl başkanı Mustafa Doğan, ASİAD başkanı Mehmet Doğan, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Konsiad Başkanı Kemal Çelik, Adıyaman dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SEVİNÇTEKİN: YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ

Programın açılışında depremde hayatını kaybedenler için Kuranı kerim, dualar okundu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması sonrası açış konuşmasında Adıyaman dernekler federasyonu başkanı Hüseyin Sevinçtekin ağır hasar alan Adıyaman’ın yaşadıklarını İstanbul’da geniş kitlelere duyurulması ve esnaflarımızın da desteklenmesini sağlamayı hedefleyerek organizasyonu düzenledik dedi.

Adıyaman Dernekler Federasyon Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, “Büyük bir deprem yaşayan ve kayıpları olan Adıyaman’ımızın hızla toparlanması için hepimiz elimizden geleni yapmak mecburiyetindeyiz.

 Tüm ilgili ve yetkililerimizin dikkatini bir kez daha deprem bölgesine çekmek istiyoruz. Dört gün boyunca bir yandan hüzün ama bir yandan da yeniden hayata tutunma ve yaşama sevincini sergilemek durumundayız. Adıyaman’dan gelen esnaflarımıza katkı sunmak istiyoruz. Bu vesileyle tanıtım günlerimize katkı sunan tüm STK’larımıza, resmi kurumlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

DURSUN: İSRAİLİ KINIYORUZ

Sultangazi belediye başkanı Abdurrahman Dursun’da Gazze’de zulme karşı Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği gayrete dikkat çekerek İsrail zulmünü kınadı.

Depremde Ağır yara alan Adıyaman’ın ayağa kalkması için Tanıtım günleri gibi etkinliklere de ihtiyacı vardır. Bizler devletin milletin her zaman yanında yer alan Adıyaman’ın ayağa kalkması için tüm imkânlarımızla Adıyaman’ın yanındayız dedi.

GÖKSU: VATANDAŞLARIMIZI MİTİNGE BEKLİYORUZ

Esenler belediye başkanı Tevfik Göksu’da İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları kınayarak sürdürdüğü konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Cumhur ittifakı ortaklarıyla Atatürk havalimanı meydanında Cumartesi düzenleyecekleri mitinge ve Adıyaman tanıtım günlerine vatandaşları davet etti.

ABDURRAHMAN KURTBEY: SİZ OLMASANIZDA BU ETKİNLİKLER YAPILIR

Adıyaman'da bazı protokol mensuplarının burada açılışta bulunmamalarını yadırgadım. Burada bu organize için koşuşturan insanlar işini gücünü bırakıyor istanbulda mesaisini Adıyaman'ı tanıtmak, bir esnafın elinden tutmak, kentin yaşadığı sorunları geniş kitlelere duyurmak için ter döküyor. Maalesef Adıyaman'da bazı kimseler sanıyorlar ki kendileri katılmadığında bu etkinlik olmayacak. Kusura bakmasınlar onlar olmasa da bu işler yapılır. 

Başkan Büyükkılıç, 150 milyon tl’lik yeni açılan yolu, TOGG ile deneyimledi Başkan Büyükkılıç, 150 milyon tl’lik yeni açılan yolu, TOGG ile deneyimledi

Gökhan Bayram: EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM

Adıyaman'ın tanıtıma ihtiyacı var. sadece tarihi turistik yerlerin değil, sorunlarının, depremde yaşadıklarınında bu gibi ortamlarda dile getirilmesi lazım. Bu açıdan çok güzel oldu bu ortamda tanıtım günü düzenlenmesi. Emeği geçenlere teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum.

İstanbul Valisi Davut Gül tanıtım günlerinin önemine dikkat çektikten sonra, protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelasını kesti ve Adıyaman esnaflarının, STK ların stantlarını gezerek yöresel ürünler ve Adıyaman’la ilgili bilgiler aldı.

İlk açılış gününde Adıyaman protokolünün eksikliğinin Cumartesi günü düzenlenecek büyük mitingle gerçekleşeceği iddialarının yanı sıra, mitinge katılacak vatandaşların Adıyaman tanıtım günleri etkinliğini ziyaretle Adıyaman tanıtım günleri ziyaretçi sayısının rekor düzeye çıkması bekleniyor.

Haber: GAP olay