Adıyaman’a hizmet eden emek verenlere böylemi sahip çıkılacak?

Sahipsiz Adıyaman sloganları atıp hamaset yapan siyasetçiler, Adıyaman’a ömrünü adamış on binlerce öğrenciye emek vermiş bir eğitimci bir avuç Adıyamanlının mı omuzunda uğurlanacak?

Adıyaman lisesinin emektar eğitimcilerinden, emekli Öğretmen Sait Kayır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Hafta sonu cenaze namazı Adıyaman yeni mezarlık camiinde kılınarak Yeni Adıyaman mezarlığına defnedildi.

Hayatını Adıyaman’da eğitime admış Sait Kayır’ın cenazesinde Milli eğitim müdürlüğü bürokratları ve Eğitim sendikaları yöneticilerinin de çoğu bulunmadı.

Adıyaman’a ömrünü hayatını vermiş Adıyamanlının mezarlığa uğurlanışı böylemi olmalı?

Çeyrek asırdır Adıyaman siyasetinde aktif yer alıp yakın akrabası olan AK partili siyasetçi cenazede neden bulunmadı?

Yakın akrabası halası oğlu TBMM başkan vekili Sırrı Süreyya Önder sürekli öğünerek bahsettiği dayısı Abdulkadir’in oğlunun cenazesine neden katılmadı?

Adıyaman’a hizmet edenler yaşarken yalnızdı, bundan böyle yalnızmı defnedilecekler?

Cenazeye katılanlardan bazı isimler taziye sonrası yaptıkları açıklamalarla Sait Kayır’dan bahsettiler:

Ziya Polat’a KIRMIZI destek Ziya Polat’a KIRMIZI destek

Rahmetli Sait Kayır öğretmen arkadaşımızla İstanbul’da Üniversitede okurken beraber ev arkadaşlığı yaptık, aynı zamanda aynı öğrenci yurdunda kaldık. Çok temiz düzgün güzel bir arkadaşımızdı. İstanbul üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okuyordu. Güzel anılarımız oldu.  İkimizde güreş sporuyla uğraşıyorduk ve Sait hoca iyi bir güreşçiydi.  Boş zamanlarımızda MTTB’te vakit geçirirdik.

Aynı ev arkadaşlarımızdan Rahmetli Suat Unutmaz hoca vardı, Rahmetli Dr.İbrahim Binicier Yaşar Özçakmakçı Hüseyin Canpolat biz ondan razıydık Allah C.C.) razı olsun.

Bahattin Öner (Kanaat Önderi):

Rahmetli Sait Kayır öğretmenin babası Abdulkadir Kayır efendi babamın iyi arkadaşıydı.

Babam Mehmet Nuri ÖNER  1960-1970 yıllarında Adıyaman İl Müftüsü iken Abdülkadir Efendi müftülük personeli idi, merhum Abdülkadir efendi bölgede sözü sohbeti duruşu paylaşımı ve sohbetleri esas alarak insani yönüyle halk içerisinde aynı zamanda bir halk önderi idi.

 Bediuzzaman Said Nursi Hz yakinen tanıyan ve onun eserleriyle hayatını idame ettiren ve sözü duruşu ile halkın sevgisini kazanmış mümtaz şahsiyetlerden biriydi, hemen hemen her gün sohbet ortamları ve beraberinde Adıyaman eşrafından merhum Dursun Kutlu efendi, H.Mahmut Allahverdi, Emin Aktaş,  Hacı Pektaş efendi bunlarda zaman zaman bir araya gelerek sohbetleri halk üzerinde etkili oluyordu.

İnsanlara daha güzel bir yaşam ve sıratı müstakim üzere ifa etmek adına maneviyata ve milli meseleler üzerinde hassasiyetle dururlardı.

 Yüce Rabbim makamını ali eylesin ve rahmetli babam Malatya’ya atandıktan sonrada gelip gitmeleri olurdu yukarıda isimlerini zikrettiğim büyüklerimizle dostlukları devam etti bu güzel hayat dolu insan aile içerisinde küçük kardeşimde kivresi olmuş idi ruhları şad olsun.

 Adıyaman için kayıp olan büyük insan idi. Selam ve dua ile.

Zeynel Abidin Kıymaz (GAP gazeteciler birliği genel başkanı):

Sait Kayır hocamızla Adıyaman’da tanışıyorduk.  Çok beyefendi biriydi. Kimseyi ses tonuyla dahi rahatsız etmezdi. Az ve öz konuşurdu. Çok bilgi sahibi biriydi onu konuşturup istifade ederdik. Öğrencilerinin de sevdiği bir isimdi.

Vefatından bir hafta önce bir araya geldik ‘helallik’ istedi  ‘bu gidişimde zor bir tedavi göreceğim ne olur ne olmaz’ dedi ve helalleştik.

Mekânı cennet olsun.

Haber: GAP olay