Adıyaman'ın en büyük İlçesi Kahta'da Belediye başkanlığı seçimlerinde her zaman olduğu gibi, kıyasıya bir yarış bekleniyor.

AK partinin 2019 seçimlerinde çok az bir oyla kaybettiği Belediye başkanlığı seçimini kazanmak için, kazanacak aday üzerinde aylardır AK parti genel merkezi çalışma yapıyor.

AK aprti kurucularından Mir Dengir Fırat'ın da seçim bölgesi sayılan Kahta ilçesinde 2019 mahalli idareler seçimlerinde Saadet partisi adayı olan ve Dengir Fırat'ın yeğeni olan Yusuf Turanlı az bir farkla seçimi kazanan taraf olmuştu.

Turanlı ailesinden eski AK parti Kahta ilçe başkanı reşat Turanlı'nın da aday adayı olduğu AK partide öne çıkan isimlerden İşadamı Kahtaspor eski kulüp başkanı Musa Yıldırım Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkan yardımcısı Mahmet Can Hallaç, Kahtafm sahibi işadamı Mustafa Şahin, Kahta seçimlerinin popüler ismi Ömer Yılancı AK partinin adayı olmak için Ankara'da gerekli kulisleri yaptılar.

İYİ PARTİ'DE MUSAVAT DERVİŞOĞLU YENİ GENEL BAŞKAN İYİ PARTİ'DE MUSAVAT DERVİŞOĞLU YENİ GENEL BAŞKAN

Aday adaylarının partinin kararını nefeslerini tutup beklerken, her gün bir kulis bilgisi sızıyor, bir gün Reşat Turanlı, bir gün Musa Yıldırım, bir gün Mehmet Can Hallaç bir gün de Ömer Yılancı'nın aday gösterileceği haberleri dalga dalga yayılıyor.

Seçimin favori partisi AK partinin yanı sıra eski belediye başkanı Abdurrahman Toprak'ın yakını eğitimci Mehmet Toprak AK parti aday adaylığını çekti ve yapılan görüşmeler sdonucu Yeniden Refah partisinin Kahta belediye başkan adayı olarak ilan edildi.

AK partide sandıklar açılıp sonuçlar açıklanıncaya kadar Kahtalılar seçimle yatıp seçimle kalkacaklar.

Sağlıklı huzurlu bir seçim kampanyası diliyoruz.

Haber: GAP olay