Ömer Bolat 'Ekonomik istikrar Önceliğimizdir' Ömer Bolat 'Ekonomik istikrar Önceliğimizdir'

Ticaret bakanı Ömer Bolat Adıyaman’da TİM’le ortak organize edilen toplantıyla Şubat ayı ihracat verilerini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Adıyaman Programı’nda önce Adıyaman Valisi Osman Varol’u makamında ziyaret etti. Valilik ziyareti sonrası Park Dedeman Toplantı salonunda düzenlenen Şubat ayı ihracat rakamlarının açıklandığı toplantıda İhracat rakamlarını açıkladı.

Çeşitli istatistiklerle verdiği rakamlarla Türkiye’nin Şubat ayın ’da ekonomik olarak en büyük büyüme oranına ulaştığına dikkat çeken Bolat şunları söyledi:

Şubat 2024'te, ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre %13,6 artışla 21 milyar 86 milyon dolar olarak gerçekleşerek rekor bir seviyeye ulaştı. Böylece Cumhuriyet tarihinin en yüksek Şubat ayı ihracat değeri elde edilmiş oldu.

İthalatımız ise %8,5 azalarak 28 milyar 87 milyon dolara geriledi, bu da ihracatın ithalatı karşılama oranını önemli ölçüde artırdı.

Bu veriler ışığında, ekonomimizin sağlamlığını ve dış ticaret dengemizin güçlenmeye devam ettiğini bir kez daha kanıtladık. İhracatımızın artması ve ithalatımızın daha kontrollü seyretmesi, cari açığımızın azalmasına ve ekonomik istikrarımızın pekişmesine büyük katkı sağlıyor.

Hükümet olarak, ihracatımızı daha da artıracak ve dış ticaret dengemizi güçlendirecek politikalara odaklanmaya devam edeceğiz.

Haber: GAP olay