GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, 11 ili etkileyen depremden en çok etkilenen illerin başında Adıyaman'ın geldiğini ve sorunların kısa sürede çözülmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Adıyaman’a 2 Milyon Frank’lık proje desteği Adıyaman’a 2 Milyon Frank’lık proje desteği

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Şanlıurfa GAP gündem gazetesini ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni ve Şanlıurfa gazeteciler birliği başkanı Veysel Polat ile görüştü.

Kıymaz, görüşmede bölgesel sorunların yanı sıra mesleki sorunlarla ilgili değerlendirmede bulundu bulundu.

Görüşmeye ilişkin GAP gündemi gazetesi muhabiri isak Polat’ın sorularını cevaplandıran Kıymaz şunları söyledi:

"GAP Gündemini önemsiyorum"

Bir kentin ilerlemesinde yerel basının gazetecilerin büyük katkısı vardır, Gazetemize hoş geldiniz, dediğiniz zaman biraz duygulandım. Çünkü ben de GAP Gündemi ailesinin bir parçasıyım. 1999 -2001 yılları arasında bölgesel yayın yaptığı dönemde gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğini ve köşe yazarlığını yaptım. Bundan dolayı GAP Gündemini fazlasıyla önemsiyorum.

 Yazı ailesi içerisinde çok değerli arkadaşlarımız oldu. Memleketimiz ve Şanlıurfa için kafa yoran arkadaşlarımız oldu. Mehmet Kurtoğlu, Cuma Ağaç, Remzi Canbeyli, M.Talat Akay, Müslüm Abacı ve Abdulkadir İkbal gibi Urfa için kafa yoran, emek veren ve ter döken arkadaşlarımız oldu. Bu arkadaşlarımızdan Rahmete gidenler oldu onlara Rahmet diliyorum. Halen o arkadaşlarımız bayramlarda vs arar sorarım arkadaşlığımız sürüyor.

Bir kentin ilerlemesinde o kentin münevverlerinin, aydınlarının, gazetecilerinin özellikle de basın sektöründe çalışanların büyük önemi vardır.

Gazeteleri yönlendiren, oralarda yazı yazan ve gazete ailesinde bulunan kişiler, kentlerini önemsiyorsa kentin ilerlemesi de devam eder. Kentlerle beraber kendileri de gelişir." şeklinde konuştu.

"Şanlıurfa, Adıyaman'ı  her alanda, 5'e katladı"

Urfa ile Adıyaman'ın tarihsel bağlarının olduğunu belirten Kıymaz, "Eskiden Şanlıurfa'nın en önemli sorunu içme suyu ve kentleşmeydi. Şanlıurfa'nın nüfusu 120.000; Adıyaman'ın nüfusu ise 70-80 bin civarındaydı. 1987 yılında Bozova -Adıyaman arasında köprü yapılınca Adıyaman - Şanlıurfa arasında ulaşım ve iletişim arttı. Ticaret gelişti ve 2 yıl arasındaki sirkülasyon sosyal ilişkilerin gelişmesine vesile oldu. Urfa ile Adıyaman tarihsel bağları olan yerlerdir. Urfa'daki Samsat Kapı'dan, Adıyaman'a ulaşım sağlanıyordu. Gelişme süreci göz önüne alındığında hem nüfus hem de üretim olarak Şanlıurfa, Adıyaman'ı 3'e, 5'e katladı. Şanlıurfa'nın büyümesi ile beraber sorunları da arttı. Bu soruların çözümü basın ve medyanın öncülüğünde aşılacaktır.

Şanlıurfa-Adıyaman arasında ekonomik olarak sosyal olarak basın sektörü olarak ilişkiler artırıldıkça ortak projelerde ortaya çıkacaktır. " dedi.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz