Adıyaman kadınları istihdam derneği başkanlığında üyeler Tuz hanın ’da Adıyaman yöresel yemekleri ve el sanatlarından numeneler hazırlayarak NTV programı yapımcılarına sundular. Ulusal kanallarda Adıyaman’ın tanıtımına katkı sunmak için çabaladıklarını söyleyen Kadın istihdamı derneği başkanı Birsen Günay ‘Bölgemizdeki kadınlarımızla “Sevdamız Adıyaman Kimliğimiz Türkiye “ sloganıyla Adıyaman Genç kuşak Girişimci Kadınlar ve istihdam derneğini  ( AKİD )  kurduk. Amacımız Kadınlarımız ve gençlerimiz adına başta siyasi ve ekonomik alanlarda toplumsal katılımını destekleyen ilgi duydukları alanlarda inançlarına ve değişimlerine katkıda bulunmak. Kadınlarımızın yeni bir şeyler öğrenmelerine ve ekip çalışmasını sağlamak, sinerji yaratmak onları farklı bireylerle ve farklı kültürdeki insanlarla bir araya getirip paylaşma ve birliktelik kültürüne katkı adına, sosyal ve kültürel olarak konumlarını güçlendirmeye yönelik çalışmalarla faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bu gün çekimler için Adıyaman’a gelen TV ekibi için yöresel yemekler vs hazırladık. Adıyaman’ın tanıtımına katkı sunmak istiyoruz’ dedi.

Ümit Çevik(AKİD yöneticisi):

Kadınların Ücretsiz Emeğinin Farkına Varalım İsimli Projemiz kapsamında, AB Müktesebatı Fasıl 19-Sosyal Politika ve İstihdamı desteklemek amacıyla kadınların işgücünde mevcut ancak ücretsiz işgücüne yönelik bir proje tasarımı hazırlanmıştı. Bu tasarım ile işyerlerinde fiilen mevcut ve ücretsiz kadın emeğinin ortaya çıkarılmasıyla ilgili kamu, sivil toplum ve özel sektör paydaşlarının bilinçlendirilmesi hedeflendi. Dijitalleşme göz önünde bulundurularak, kadınların dijital iş fırsatları ile tanışmaları ve kendilerine uygun işlerin farkına varmaları sağlandı.

Kentsel ve kırsal bölgelerdeki kamusal, sivil toplum ve özel sektördeki her tür işyerinde kadınların daha kayıtlı istihdamı, cinsiyet eşitliği ve kadınların ücretsiz emeği konusunda kamu bilincini ve anlayışını artırmak için ulus ötesi işbirlikçi bir STK diyalog girişiminde bulunuldu.

Nesibe Kırbıyık (Girişimci):

Biz AKİD Derneği olarak kadınların karşılıksız emeğinin farkına varalım projesinde paydaş olduğumuzda kadınlarımızın el emeği göz nuru yaptıkları işlerin ne kadar değerli olduğunun farkına varıldığını gördük Kadınlarımızın bu proje kapsamında aldıkları eğitimlerle beraber yaptıkları ürünleri nasıl pazarlayacaklarının bilincine vardılar kendi ayakları üzerinde durabilmenin mutluluğunu yaşadılar bence kadın her şey kadının elinin değdiği her şey çok güzel.

Kaynak:gapolaygazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz