GAP gazeteciler birliği yüksek istişare kurulu üyesi, BBNTURK politik adam program yapımcısı gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk SMA hastası Yaren Belli için çağrıda bulunarak yardım eli uzatılmasını istedi.

BBNTURK politik adam programının her bölümünde çağrıda bulunan Çalmuk sokaktaki her çocuk 1 tl. verirse Yaren’i kurtaracağız dedi.

Yaren Belli, SMA Tip1 hastalığı ile mücadele ediyor. Küçük Yaren'in evinde 4 cihaza bağlı olarak yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Onun için başlatılan yardım kampanyasınınsa sadece %37'sine ulaşıldı. Yaren günden güne eriyor.

Babası Gökhan Belli şunları söyledi.

“Çoğu zaman evladımızı aç yatırıyoruz. En çok Zorumuza giden şey bu… Tedavisi var ama gördüğünüz gibi 4 tane cihazla hayatta tutturmaya çalışıyor. Geceleri kalkıyoruz. Yani insan gece kalktığında evladı nefes alıyor mu almıyor diye bakar lı.  Biz her 30 dakikada bir kalkıp evladınız acaba nefes alıyor mu bakıyoruz. Makinası arızalandı acaba duymadık mı?

Belli ailesinin tek kızı Yaren henüz 5 aylıkken SMA tip 1 tanısı kondu. Aile hemen tedaviye başlasa da Yaren'in tam anlamıyla iyileşmesi için yurt dışındaki tedaviye ihtiyacı var. Ancak yurt dışına bir tedavisi var ama zor. Dünyanın en pahalı ilacı hiçbir ailenin tek başına karşılaşabileceği meblağ değil.

KUMBARALARI ÇALIYORLAR

Aile Valilik onaylı yardım kampanyası başlattı ancak kampanyanın sadece %37'si tamamlandı. Ancak bu kez de Yaren’in kumbaraları çalınıyor.   Baba Gökhan Telli “  kumbaralarımız çalınıyor yani şu ana kadar 4 tane kumbarası çalındı Yani bu çocuğu 10 yaşındaki çocuğun 1 TL'sini istiyorum ben sokaklarda 10 yaşındaki bir evladım 1 TL'sini istiyorum Evladımı yaşatabilmem için.. Herkesten ricam lütfen kumbaralarımızı gerçekten çalmayın yani evladımın o içindeki çıkan miktarda ama evladımı umudunu bizim umudumuzu çalıyorlar evladımın yaşaması için o 1 liraya bile daha çok ihtiyacımız var. 200 günümüz kaldı ve kampanyamız şu anda %37'de herkesin desteğini gerçekten çok çok ihtiyacımız burada büyüklerimize sesleniyoruz herkese yani 26 yaşında bir baba olarak herkese yalvarıyorum.  Yaren bizim tek evladımız tek istediğimiz en büyük ailemiz suçlu gördüğümüz 4 cihazdan ayrı bir şekilde koltukta tek başına oturması koşup oynaması” diye konuştu.

Kaynak:bbnturk

Editör: Zeynel abidin Kıymaz