Adıyaman'da dönem başkanlığını MÜSİAD Adıyaman Başkanı Abdulkadir Kurt’un yaptığı ve Adıyaman’da birçok Sivil Toplum Kuruluşunun Üyesi Olduğu Eğitime Destek Platformu (EDEP), 2024 Yılı Şubat Ayı Toplantısını gerçekleştirildi.

Remzi Çayır: EKONOMİK POLİTİKALAR ÜRETİMİ HEDEFLEMELİ Remzi Çayır: EKONOMİK POLİTİKALAR ÜRETİMİ HEDEFLEMELİ

Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan ve PERRE Uygulama Otelinde gerçekleştirilen toplantıya, Malatya Milletvekili ve önceki dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Eğitime Destek Platformu (EDEP) Bölge Koordinatörü Yakup Akıncıoğlu ve Adıyaman’da bulunan birçok Vakıf ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kuran’ı Kerim tilaveti sonrası Söz Alan EDEP Adıyaman İl Temsilciliği Dönem Başkanı MÜSİAD Adıyaman Başkanı Abdulkadir Kurt, görevi devraldığı günden bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili bilgi verirken, hedeflenen çalışmalar ve projeler hakkında da bilgi verdi. Eğitim çağındaki çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlere sahip olarak yetişmesini sağlamak amacıyla kurulan EDEP, çocukların ve gençlerin akademik eğitim almaları adına her türlü çalışmayı sağlayacaklarını ve gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Malatya Milletvekili ve önceki dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci yaptığı açıklamada; öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetişerek eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla yapılan istişarelerin, planlanan faaliyet ve projelerin çok önemli olduğunu ifade ederek katılımcılara teşekkür etti. Tüfenkçi şunları söyledi: “Deprem sonrası süreçte, Hükümet olarak planlı bir şekilde Bakanlıklarımız ve Belediyelerimizle koordineli bir şekilde hareket etmekteyiz. Deprem bölgelerinde önceliğimiz ticari faaliyetlerin canlandırılmasına yöneliktir. Esnafımızın ayakta durması adına KOSGEB tarafından faizsiz kredi vermekteyiz. Deprem sürecinden bu yana esnaflarımızın vergilerini faizsiz olarak erteledik. Bu süreçle ilgili olarak da Maliye Bakanlığımızın çalışmaları devam etmekte, esnafımızın vergi erteleme süreci uzatılacak olup bir süre daha esnaflarımızdan vergi alınmayacaktır.”

Konuşmasının devamında depremin büyüklüğüne değinen Tüfenkçi, “2025 yılının sonunda hak sahipliklerinin tamamının teslim edilmesini planladıklarını, hükümet olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin en aza indirilmesi adına top yekûn çalışmalarımız devam etmekte. Tüm vatandaşlarımız müsterih olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Daha Sonra Adıyaman İl Müftülüğü Din Eğitimi Şube Müdürü Mehmet Ali Çetinkaya yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Son olarak ise İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Adıyaman’da eğitimde yapılan çalışmalara hakkında bilgiler verdi.

Programda ayrıca söz alan bazı isteyen sivil toplum kuruluşu temsilcileri gündem ile alakalı sorular sorarak önerilerde bulundular.

Toplantı başarı ve iyi dileklerle sona erdi.

Kaynak : PHA