Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyet 31 Mart seçimlerinde Reşit Alkan’a verilecek her oyun Besni’ye hizmet olarak döneceğini SÖYLEDİ.
31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala, AK Parti Besni Belediye Başkan Adayı Reşit Alkan’a destek olmak üzere Besni’ye gelen heyet, vatandaşlarla buluştu.
Meydanı dolduran coşkulu kalabalığın 31 Mart’ta Ak Parti’nin Besni’deki adayı Reşit Alkan’ın kazanacağının teminatı olduğunu vurgulayan konuşmacılar. Seçimi Alkan’ın kazanması ile beraber Besni’ye yapılacak olan projelerde hep destek ve tam destekle Besni’nin yeniden inşa edileceğinin garantisini verdiler.
Atatürk Caddesi üzerinde yapılan mitinge Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, önceki dönem Ak Parti Gaziantep Milletvekili Hemşehrimiz Mehmet Erdoğan, AK Parti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüseyin Özhan, İshak Şan, Resul Kurt, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç katıldı. 
REŞİT ALKAN: BESNİ AYAĞA KALKACAK, YÜRÜYECEK ve KOŞACAK!
Selamlama konuşması yapan AK Parti Besni Belediye Başkan Adayı Reşit Alkan, hizmetlerin bakanlar ve milletvekillerinin desteği ile hızla Besni’ye kazandırılacağını vurgulayarak, “ Ne zaman başımız dara düşse Fatma Şahin Bakanımız ve gerek AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, gerekse Adıyaman Milletvekillerimiz her zaman Besnimizin yanında olmuş ve desteklerini esirgememiştir. Ahmet Aydın Bakanımız ilk etapta 300 kişilik Çağrı Merkezi için bizlere söz verdi. 
Allah’ın izli ile seçimi kazanırsak, şuanda konuşma yaptığımız alanın, Kent Meydanı yapılmasının projesi içinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in destekleri ile biran önce yapılmasının sağlanacağının sözünü aldık. 
Şunu unutmayın Besnili Hemşehrilerim, Allah’ın izni ile Besni ayağa kalkacak, yürüyecek, koşacak ve 4 yılın sonunda göç alan bir şehir olacak ve 60 Bin Nüfus ile ikinci 5 yılın sonunda İl olmak için anılacak. Biz burada sizin için varız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, “ Biz, efendi olmaya değil, sizler için gece gündüz çalışmaya ve hizmetkâr olmaya geleceğiz.”  
Buradan diğer parti de yer alan arkadaşlarımıza sesleniyorum. Orada olup, gönlü burada olan tüm kardeşlerime şunu ifade etmek istiyorum. Burada bulunan ülkemizin nadide insanların Besnimizi yeniden ayağa kaldıracağından hiç şüpheniz olmasın. Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım ve Besni olalım!” dedi.

MEHMET ERDOĞAN: “HER ZAMAN GAZİANTEP’İN YÜREĞİ BESNİ’DE ATTI”
Belediye Başkan Adayı Reşit Alkan’dan sonra konuşan önceki Dönem Gaziantep Milletvekili Hemşehrimiz Mehmet Erdoğan “ Gaziantep ve Besni hiçbir zaman birbirinden ayrı olmadı ve ayrı düşünülmedi. Her zaman Gaziantep’in yüreği Besni’de attı, Besni her zaman Gaziantep’te attı. Bu birliktelik Besni’yi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kardeş şehir ilan etti. Besni hiçbir zaman, Gaziantep’in projelerinin dışında olmadı ve olmayacak.  Burada doğduk, burada büyüdük, şu sokaklarda kitaplar okuduk, gençliğimizi burada verdik, bundan sonrada kendimizi Besni’ye hizmet etmeye adayacağız.
Bugün seçim arifesi nedeniyle bir araya geldik. Bu meydan hınca hınç dolu. Besni her zaman gereğini yapacak, seçimimiz hayırlı olsun. Reşit Alkan başkanımızı İnşallah Pazartesi günü Besni Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz.”dedi.
HÜSEYİN ÖZHAN: “HİZMET İÇİN GELDİK”
Önceki dönem Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın ardından konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan “Biz hiçbir şekilde günü kurtarmak için karşınıza gelmedik. Reşit başkanım sık sık tüm konuşmalarda size beyan ediyor. Projeler için, hizmet için geldik. Besni’nin geleceğini, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini kurtarmak ve yeni bir Besni inşa etmek için hepinizin huzurlarındayız. Bugün Sayın Bakanlarımız ve vekillerimiz burada, buda Besnimize yapılacak olan projeler için teminattır arkadaşlar. İnşallah, yarının Besni’sini oluşturmak için hepinizden dua ve desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

AHMET AYDIN: “AK PARTİ’DEN BAŞKA HİZMET EDECEK, SİYASİ BİR PARTİ YOKTUR.”
Ak Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan’dan sonra konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Ahmet Aydın, “ Mübarek Ramazan günü, mesai saati, gün ortasında bu meydanı hınca hınç dolduran tüm Besnililer helal olsun size, sağ olun var olun hoş geldiniz. Bugün bize pazarı müjdeliyor. Bugün Besni’nin aydınlık geleceğini müjdeliyor, bugün bir kez daha Besnili kardeşlerim feraseti ile aklı ile kendi çocuklarının geleceğini düşünerek, burada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları ile beraberiz diyor. 
Besni, Adıyaman’ın batıya açılan kapısıdır. Hangi şehre gitsek Besnili kardeşlerimizi ziyaret ediyoruz ve görüyoruz ki her bir Besnili şehrinin geleceği için çırpınıyor. 
Siyaset insana hizmet için yapılır. Hangi düşünceye sahip olursa olsun, hangi ideolojiyi taşırsa taşısın, hangi partiye gönül verirse versin ama yerel seçimlerde bilinsin ki Ak Parti’den başka hizmet edecek, siyasi bir parti yoktur. Ayinesi iştir, kişinin lafına bakılmaz. Bizim dediğimize de dedğil, sadece yaptıklarımıza baksanız, yapacaklarımızın da onun teminatı odlunu görürsünüz. İşte bu yüzden Reşit Başkan ne söz verdiyse, hangi projeyi yapacaksa o söz hepimizin kabulüdür. Hepimiz de sonuna kadar onun yanındayız. 130 kilometreden Erkenek’ten su getirdik. Bu bölgenin ilk Millet Bahçesi’ni Besni’ye yaptık. Şuanda sıralasam sabaha kadar anlatsak bitiremeyiz. Derler ya ‘Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz’ bizim Besni’nin her caddesinde, her mahallesinde, her sokağında izimiz var Elhamdülillah. AK Parti olarak, mührümüzü vurduk çok şükür.  Besni’de izimiz var, İnşallah 31 Mart’ta da sizlerin duası ve desteği ile alnı açık bir yüzümüz olacak, güçlü bir sesle, güçlü bir oy potansiyeli ile Besni’yi yeniden ayağa kaldıracağız. 
Besni Belediyesi, Adıyaman Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Besni’yi şaha kaldıracağız. Şimdi bu kadroyu ve arkasında da iktidarın gücü, iktidarıyla uyumlu başka bir siyasi parti adayı var mı? Biz sizlere, güveniyor ve itimat ediyoruz. Bizim tek bir derdimiz var, 6 Şubat’ta da büyük bir felaketle karşılaşan bu şehri yeniden ayağa kaldırmak. Bu şehri eskisinden çok daha iyi bir şekilde modern bir halde çocuklarımızın huzur içerisinde dolaşabileceği, eğitimi ile sağlığı ile ve bütün imkânları ile müreffeh bir şehir oluşturmak. Gelin 3 günlük süreci çok iyi değerlendirelim, tüm dostlarımızı ikna edelim, mührü Ak Parti’ye vuralım ve hep birlikte Besni’ye hizmet edelim.” Dedi.
ABDULHAMİT GÜL: “YAPARSA AK PARTİ YAPAR, REŞİT ALKAN YAPAR!”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Ahmet Aydın’ın ardından konuşan eski Adalet Bakanı AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, “ Besni’de mesai saati içerisinde bu büyük coşku ve heyecan 31 Mart’ta Reşit Alkan’la yeni bir zaferin müjdesini veriyor. Pazar gününün müjdesini şimdiden verdiniz. 
Dün görüştüğüm milletin adamı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere selamını getirdim. İnanıyorum ki sizlerde bu selamın en güzel karşılığını sandıkta göstereceksiniz. Besni bizim için çok kıymetli, Gaziantep’te de Besnili hemşehrilerimizle her zaman el ele, gönül gönüle birlikteyiz. Biz, Besni’yi Gaziantep’ten hiç ayırmıyoruz. 
Biz daha önce Besni’ye geldiğimizde Ahmet Aydın Bakanımız da söylediler. Besni’nin bir adliye sorunu ve yeni bir adliye binası talebi var. Besni’nin her alanda yanında olduğumuz gibi Adliye konusunda da Bakanlığımız döneminde bütün ihtiyaçları yazdık ve Besni’yi en başa yazdık. Cumhurbaşkanımıza Besni bizim için çok önemli dedik ve yatırım programına Besni’yi aldık, yeni adliye binasının temelini attık. Ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Çünkü, yaparsa Ak parti yapar! Yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar! Yaparsa Reşit Alkan Yapar!

AK PARTİMİZİN SİYASET ANLAYIŞIMIZDA AYRILIK GAYRILIK YOKTUR!
Ak Parti siyaseti, ayrılık gayrılık olmayan bir siyaset yapıyor. Bizim kitabımızda birlik, beraberlik, kardeşlik var. Ak Parti olarak biz Türkiye’nin teminatı, birliği, beraberliği ve kardeşliği için çalışıyoruz. Particilik bir tarafa, bizim için Besni’nin, ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi en temel hedefimiz. O yüzden hiçbir ayrım yapmadan kıyamete kadar da kardeşliğimizi, birliğimizi koruyarak emin adımlarla yürüyeceğiz Allah’ın izni ile. Sizlerden bir hemşehriniz ve kardeşiniz olarak, bu Pazar sandığa gittiğiniz de Reşit Alkan’a verdiğiniz her oyun, arkasında hemşehriniz Gaziantep Büyükşehir var, Fatma Şahin var. Besni için destek vermeye devam edeceğiz İnşallah. Reşit Alkan’a vereceğiniz her oyla Milletin Adamı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği Besni ile olacaktır, İnşallah. Milletvekillerimizle beraber bizlerde her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.” Dedi.
FATMA ŞAHİN: “BESNİ BİZİM SEVDAMIZ, BESNİ BİZİM AŞKIMIZ!” 
Eski Adalet Bakanı AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün ardından konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “ Besni medeniyettir! Besni bir tarihtir! Besni bizim yüreğimizde en önemli olan komşu hakkıdır. Besni Gaziantep’in ekonomisinde en önemli olan unsurdur. Eğer Gaziantep, Gaziantep olduysa Besni,’deki bu kardeşlerimizle birlikte olmuştur. 
Besni bizim sevdamız, Besni bizim aşkımız! Ahmet Aydın bakanlık yaptığım dönemde geldi ve dedi ki sayın bakanım Besni’ye sosyal konut lazım.  Müsteşarımı çağırdım ve Vallahi dedim ki Besni ne diyorsa o olacak dedim. İlk sosyal konutları biz Besni’ye yaptık. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, Belediyeler Birliği Başkanı olduğumda bugün Besni’nin iş makinelerinin yarısını Fatma bacınız Besni’ye gönderdi. Asfalt dediler, asfalt yaptık. Çünkü, Cumhurbaşkanımızla yola çıkarken söylediği  bir şey var. Söz namustur, siyasetin limanı güzel ahlaktır, ne aldanan olacağız, nede aldatan olacağız ve inandığın yolda yürüyeceksin diyor. Biz. Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan bu yüzden yürüyoruz. 
Bakın dünyada çocuklar öldürülüyor ve bütün dünya 3 maymunu oynuyor. Cumhurbaşkanımız ‘dünya 5’ten büyüktür daha adaletli bir dünya mümkündür’ diyor. Bu Cumhurbaşkanının arkasında yürünmez mi?  İşte bu yüzden bu takım burada. 
Belediyeci gözüyle Besni’ye bakıyorum. Besni’de çok iş var. Ankara’da Bakanlarımızla, başımızda Recep Tayyip Erdoğan’la ve burada Reşit Alkan ile birlikte bunu başarmalıyız. Biz, Nurdağı’nı İslahiye’yi ayağa kaldırırken, dirençli yapacağız dedik. Yeni bir felakete de Besni’yi hazırlamak lazım. En önemli şey Besni ekonomisidir. 
MERHUM MEHMET ERDEMOĞLU’NDAN ve AİLESİNDEN ALLAH RAZI OLSUN!
Bir Bilge Mehmet Erdemoğlu yetişmiş burada, ben daha böyle bir aile görmedim. Bilge toplum Mehmet Erdemoğlu öyle hayırlı evlatlar yetiştirmişler ki, her zorlukta kendilerinden geliyorlar. Süleyman Başkanımın yanına gittiler, kaç konut yaptıralım dediler. Bana geldiler ve dediler ki bacım biz nasıl bir yardım yapalım ne lazım dediler. İslahiye’ye öğretmen evi lazım dedim. Ne gerekiyorsa yapacağız dediler. Allah razı olsun. 
Erdemoğlu Holdingin şirketi ile ilgili bir yaz okudum, çok güzel bir söz vardı. Diyor ki ‘her zaman karşınızda kini kendinizden daha akıllı göreceksiniz.’ O yüzden diyorum ki bende hepiniz benden daha akıllısınız ve 31 Mart’tan sonra yeni bir Besni için, daha dirençli, daha yeşil bir Besni için yola devam edelim. Nurdağı ve İslahiye’ye ne yapıldıysa size bacı sözü, bir ana sözü, babalarda sözünü tutar, analarda sözünü tutar, her şeyi Besni içinde yapacağız.” dedi.

Ülkücüler camilerde bayram temizliği yaptı Ülkücüler camilerde bayram temizliği yaptı

Haber: GAP olay