Akit TV'de yayımlanan ve Sabri Şahsuvar'ın hazırlayıp sunduğu Derin Kutu programında ideal belediye başkanı ve belediye başkan adayı olarak Samsat Belediye Başkanı ve Adıyaman Belediye Başkan aday adayı Halil Fırat gösterildi.

Aday adaylarının ve belediye başkanlarının seçimlerdeki iddiaları ile hedeflerinin ve davalarına adanmışlıkları hususları üzerine konuşulurken, yorumculardan Avukat Arabulucu Zeki Arıtürk tarafından Halil Fırat'ın, "Oyumuz neden yüzde 99 değil de yüzde 80?" sorusunun sorulduğu ve Fırat'ın bununla dertlendiği, mevcut başkanlardan kaçının böyle bir derdi olduğu sorusunun sorulması gerektiği kaydedildi.

BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ MAZBATASINI ALDI BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ MAZBATASINI ALDI

Adıyaman Belediye Başkanlığı aday adaylığı için AK Parti'ye 14 kişi başvurmuş ve mevcut belediye başkanı ile birlikte 15 isim temayül yoklamasına katılmıştı. Salonda 4 isim öne çıkarken Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat'ın adı aday namzeti olarak anılmıştı. Ulusal kanallarda da adı sıkça projeleri ve başarılı başkanlık dönemi ile anılan Halil Fırat, Akit Tv'de yayınlanan Derin Kutu programında da örnek başkan olarak gösterildi.

Sabri Şahsuvaroğlu'nun hazırlayıp sunduğu Derin Kutu programının 12 Aralı Salı akşamki konuk yorumcuları, Av. Arb. Zeki Arıtürk, TİMAG Genel Başkanı Av. Ertuğrul Akar, Gazeteci Zeki Gümüş ve Gazeteci-Yazar Serdar Arseven oldu. Derin Kutu programının, 2024 Türkiye yerel seçimleri başlıklı bölümünde, AK Parti aday adayları ve AK Parti'deki seçim süreci çalışmalarının konuşulduğu bölümde ideal aday adayı nasıl olmalı sorusuna cevap olarak, işine bağlılık, vizyonerlik, adanmışlık ve başarısını yükselterek devam ettirme gibi kriterlerin öne çıktığı ve bu kriterlere örnek kişinin de Adıyaman Belediye Başkan aday adayı Halil Fırat'ta olduğu kaydedildi.

Halil Fırat'ın Samsat'ta alınan yüzde 84'lük oy oranı neden yüzde 99 değil şeklinde dertlendiğini ve hedefini daha da büyüterek sürekli bir yenilenme ve çalışma hedefi koyduğu aktarılırken, programın yorumcularından Av. Arb. Zeki Aktürk, "Samsat Belediye Başkanı var, Halil Fırat, onunla konuşuyoruz geçen ve şunu dert edinmiş. Yüzde seksenmiş oy oranı, adamın derdi şu; niye yüzde 99 değil? Yüzde 20 ne eksiğim var diye düşünüyor. Mevcuttaki belediye başkanları acaba bunu düşünmüş müdür? Şimdi Adıyaman Belediye Başkan adayı

Kaynak : PHA