GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Depremde ağır hasar alan Adıyaman’ın sağlık sorunlarını AK parti Adıyaman milletvekili Dr.İshak ŞAN’a iletti.

Türkiye’de devlet hastanesi olmayan tek ilin Adıyaman olduğuna dikkat çeken Kıymaz ‘ Adıyaman’ın merkez nüfusu 250.000, bir o kadarda ilçelerden Adıyaman’a hasta gelmekte. 400 yataklı hastane bu yükü kaldıramaz. 1-2 ay sonra nezle-grip gibi vakalarla olağanüstü bir hasta yoğunluğu olur ve sistem çöker.

PROF. DR. Mustafa ÇETİN: KALP SAĞLIĞIMIZI İHMAL ETMEYELİM PROF. DR. Mustafa ÇETİN: KALP SAĞLIĞIMIZI İHMAL ETMEYELİM

Acil olarak Adıyaman eski devlet hastanesi yerinde inşaatı süren hastanenin ve Araştırma hastanesi bitişiğindeki 300 yataklı hastanenin faaliyete alınmasında çok acil bir ihtiyaç var. Sağlık sektörünün içinden gelen meselelere duyarlı vakıf bir siyasetçi olarak bu konuyu özellikle sizinle paylaşmak istedim.

Biz basın olarak yazıp çiziyoruz, bir STK başkanı sorumluluğuyla da sizlerden bu çok önemli sağlık sorununun çözümünü bekliyoruz’ dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden AK parti Adıyaman milletvekili Dr.İshak ŞAN basının Adıyaman’ın sorunlarını gündeme tutma çalışmalarından memnuniyet duyduğunu ifade ederek şunları söyledi ‘ Depremden sağlık kuruluşları da etkilendi. 300 yataklı hastanenin Kadın doğum ve çocuk hastanesinin hizmete girmesi için geçtiğimiz günlerde Sağlık bakanımızı ziyaret ederek etraflıca konuyu konuştuk. Bakanlığın hedefi 29 Ekim Cumhuriyet bayramında bu hastaneyi hizmete açmak. Bu 300 yataklı hastane faaliyete geçtiğinde 400 yataklı hastanemizin de yükü biraz hafiflemiş olacak.

Adıyaman’da doğu tarafında kalan 400 yataklı hastaneye ulaşmak için altınşehirden özel evler civarından acil bir hasta 20 tane ışık geçiyor ve öyle hastaneye varıyor.  Bazen adli vakalar oluyor her iki tarafta aynı acile gelmek zorunda kalıyorlar. Adıyaman merkezde devlet hastanesi ihtiyacı inkar edlemez bir gerçek.

Eski devlet hastanesinin yerine devlet hastanesi yapımına başlandı. İnşallah burası taahhüt edilen sürede tamamlanır ve hizmete girer bu hastane tamamlandığında Adıyaman merkezde sağlık sektörü önemli bir rahatlama gösterecektir. Bu inşaatı devam eden hastaneler tamamlandımı Adıyaman sağlık sektöründe bir üst lige çıkmış olacaktır.

Onkoloji hususunda özel çalışmalarımız var hastalarımız il dışında tedavilerini merkezde yapılacak şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz.

Bakanlığımızca Adıyaman’a bizlerinde girişimiyle Fizik tedavi hastanesi yapımı düşünülüyor. Adıyaman belediye başkanı Dr. Süleyman Kılıç’la yer hususunda görüşmelerimiz sürüyor.’ Dedi.

Haber: GAP olay