Adıyaman'da üç gündür devam eden ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Otel davasına tanıkların dinlenmesi ile devam edilirken, verilen arayı fırsat bilen aileler, İsias Otel enkaz alanına yürüdü ve dua ederek enkazda çocuklarına dair bir iz aradı.

6 Şubat depremlerinde Adıyaman'da yıkılan İsias Otel davasında üçüncü günün sonunda bir ara karar verilmesi bekleniyor. 20 tanığın dinleneceği bugünkü celsede son olarak her iki tarafın avukatları söz alacak ve taleplerini bildirecek.

İYİ parti merkez ilçe başkanı istifa etti İYİ parti merkez ilçe başkanı istifa etti

Mahkeme heyetinin verdiği duruşma arasını fırsat bilen bazı aileler, İsias Otel enkaz alanına yürüyerek, hayatını kaybedenler için dua etti. Enkaz alanında hıçkırıklarla ağlayarak, 'oğlum ben geldim' diye feryat eden bir anne ile 'bak annen geldi oğlum' diyen bir başka annenin feryadı yürekleri dağladı. Enkaz alanında her taşın altına bakan ve çocuklarına dair bir iz, bir eşya arayan aileler hem ağladı hem de onları görerek enkaz alanına gelen Adıyamanlı vatandaşları ağlattılar. Aile fertlerinin kimisi hıçkırıklara boğulurken, kimileri de için için kaybettikleri çocuklarının vefat ettikleri yerde olmanın verdiği hüznü yeniden yaşadılar.

Kaynak : PHA