Adıyaman’ın sevilen sayılan kanaat önderlerinden işadamı Kemal ASLAN 6 Şubat depremiyle yıkılan Adıyaman’ın toparlanıp ayağa kalkması için, her Adıyamanlının elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı  ziyaret eden Kemal ASLAN genel başkan Kıymaz’dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu;

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz olarak Adıyaman’ın tanıtımı, yurt içi ve yurt içinde yaptığınız temaslar ve faaliyetlerle ilimizi bölgemizi iyi temsil ettiğiniz için sizi kutluyorum. Sosyal medya başta olmak üzere sizi iyi takip eden biriyim.

ADIYAMAN’IN AYAKKABISIYIM

Her zaman Adıyaman’ın sahipsizliğinden kimsesizliğinden v.s. bahsedilir. Bende konu Adıyaman olduğu zaman çoluk çocuğum ailemi bir tarafa koyuyorum Adıyaman’ın için nerde faydalı olunacak bir çalışma proje olursa bir tarafından bende elimi taşın altına koyayım diye heyecanla çalışmalara iştirak ediyorum.

Konu Adıyaman olunca ‘ ben Adıyaman’ın ayakkabısıyım’ diyorum.

Çevre illerimizden Gaziantep’i örnek gösteriyorum. Gaziantepliler gibi esnaflar olarak ticaret adamları olarak, siyaseten seçilmiş olanlar konu Gaziantep olduğunda hepsi beraber hareket ediyorlar.

BERABER HAREKET ETMEDE EKSİĞİMİZ VAR

Bizim bu konuda eksiğimiz var. Büyük bir felaket yaşadık. Bu felaket sonrası Adıyaman’ın ayağa kalkabilmesi yaşanabilir kent olması için, hepimizin birlik beraberlik içerisinde bir yumruk olmamız lazım.

 Bizler yaş itibariyle aha geldik gidiyoruz. Hepimizin gelecek nesillere borcu var. Çocuklarımız ve torunlarımız için çaba gösterip her ayrılığı bir kenara bırakıp kentin ihtiyaçlarını birlikte tek yumruk olarak seslendirmemiz lazım.

Dikkat edin Gaziantep’te hep birlikte bir Gaziantepli siyasetçinin arkasında duruyorlar. Her Antepli Cumhurbaşkanına başbakana o siyasetçinin bakan yapılmasını istiyor. Bakıyorsun Antepli bakan oluyor. Genel müdür oluyor, daire başkanı oluyor,  böylece Gaziantepli büyüyor kentte büyüyor.

ANKARA’DA GÜCÜMÜZ OLMALI

Adıyaman’da bu alanda eksik var. Bizde bu durum tersi oluyor. Ankara’ya giden biri birini şikâyet ediyor ve kimse kimsenin bir yere gelmesini istemiyor. Bu durumda ne oluyor kent geri gidiyor.

Bizde kardeşler arasında bile birliktelik yaratmakta sıkıntılar var.  Ben kendim için söylüyorum benim ailemin hiçbir siyasi beklentisi yok, olmazda.

AKEDAŞ 23 Nisanı kutladı AKEDAŞ 23 Nisanı kutladı

Herkesin milletvekili belediye başkanı olmasına gerek yok. İyi iş adamı olarak ta hizmet edilir memlekete.

Biri birimizle irtibatımızı artıralım. Biri birimizi sevelim sayılalım.

Başarı bundan sonra gelecektir.

KIYMAZ ‘KEMAL ASLAN GİBİ DUYARLI OLMAK GEREK’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Adıyaman’lı işadamlarının en az Kemal Aslan kadar kente duyarlı olmaları gerektiğini söyleyerek şunları söyledi:

6 Şubat depreminde hepimiz bir sınavdan geçtik. Her aileden kayıplar oldu kiminden az kiminden çok. Her Adıyaman’lı üzgün şaşkın, yorgun ve yaralı.

Bu zor günde hali vakti yerinde olan zenginlerimizin evleri başlarına yıkılmış Adıyamanlılara kol kanat germeleri gerekiyordu. Para mali güç böyle zamanlar içindir. Maalesef bir kısım zenginimiz çekirdek ailesi ve malının mülkünün derdine düştü, kimi kolaycılığı buldu yazlığına gitti.

Diyarbakır’dan Siverek’ten Urfa’dan Antep’ten, Hatta yurt dışından iş adamları geldiler çadır kentlerde, o kar yağışı altında milletin aş ekmek su aradığı günlerde Adıyamanlı mağdurlara sıcak çorba dağıttılar, su dağıttılar battaniye dağıttılar.

O günlerde gözlerimiz Adıyamanlı iş adamlarını aradı maalesef kayda değer bir çaba içerisinde bu kesimi görmedik. Yardım vs yapıyormuş gibi göründüler (istisnalar hariç) o zor günlerde sizlerde hem şehirde bulunarak destek sağladınız hem de İzmir’de yardımların toplanıp Adıyaman’a sevkinde görevler aldınız. Bu açıdan şahsınızda duyarlı işadamlarımıza, yardımsever gönüllülere teşekkür ediyorum.

Adıyamanlılar o zor günde yardım yapanları unutmadı her yerden konteynır gönderildi ama Adıyamanlı işadamı Hasan Taşar’ın o gün 1000 konteynir Adıyaman’a bağışlamasını, Erdemoğlu’larının yardım bağış ve desteklerini hiçbir zaman unutmayacaktır’ dedi.

Haber: GAP olay