GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz başkanlığında ki heyet Van 100.Yıl Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Hamdullah Şevli’yi ziyaret etti.

Ziyarette GAP gazeteciler birliği genel başkan Zeynel Abidin Kıymaz Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde kurtarma çalışmalarına ve sonrasında depremzedelere yardım hususunda 100.yıl Üniversitsinin gösterdiği hassasiyet ve duyarlılık dolayısıyla Van 100.yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye ve şahsında bütün Van’lı kardeşlerimize teşekkür ediyorum dedi.

Rektör keleş: Yüzen adalar Turizme kazandırılıyor Rektör keleş: Yüzen adalar Turizme kazandırılıyor

6 Şubat depremleri sonrasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi; başlattığı yardım kampanyası, arama-kurtarma çalışmalarına destek ve bölge ziyareti ile depremden etkilenen şehirlerin yeniden yapılandırma çalışmalarına katkı sağlamıştı

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Başkanvekili Hamit Özpolat, Başkan Yardımcısı Yılmaz Çoban, Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Yazlık ve İş İnsanı Nevfel Dereci yer aldılar.

GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz tekrar Rektör olarak görevlendirilen Rektör Şelvi’ye hayırlı olsun diyerek günün anısına da plaket takdim etti.

Rektör Şevli, nazik ziyaretlerinden dolayı GAP gazeteciler birliği heyetine teşekkür ederek “Ülkemizi derinden etkileyen depremde yaraları sarmak için bütün vatandaşlar seferber oldu. Allah bir daha ülkemize böyle bir acı yaşatmasın.

Bizler imkânlarımız ölçüsünde seferber olduk. Başta çadır olmak üzere gıda giyim vs yardımları yaptık. Van’dan çeşitli kurum kuruluşlar destek sağladı. Milletçe zor günde bir olduk beraber olduk.”  dedi.

Haber: GAP olay