AK parti Adıyaman 1.sıra adayı Resul Kurt ve Ak parti il başkanı Emrah Bulucu GAP gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'ı ziyaret ettiler.

Ziyarette genel başkan Zeynel Abidin kıymaz Adıyaman’ı deprem adeta haritadan sildi, Adıyaman ağır yaralı.

Adıyaman'ın sorunları büyük, Resul Kurt Çalışma bakanı yapılmalı ve bakan avantajıyla Adıyaman'ın sorunlarının hızlı çözümünün önü açılmış olur dedi.  

AK parti Adıyaman 1.sıra milletvekili adayı Resul Kurt ziyarette ’Zeynel Abidin Kıymaz başkan bölgemizin duayen tecrübeli bir ismi. Kendilerinin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Kentin sorunlarının çözümü için fikirlerinden önerişlerinden yararlanmak istiyoruz.’ dedi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra şunları söyledi ‘ ..7.7 lik Pazarcık depremi belki de uzmanların söylediği gibi bizi 9-10 gibi bir şiddette sarstı ve bunun sonucu olarak büyük bir yıkım yaşadık. On binlerce insanımız öldü yaralandı ve yüz binden fazla hemşerimiz il dışına çıkma durumunda kaldı.

Bu kadar sorunlar yumağının içinden çıkılabilmesi için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kabine değişikliğinde Resul Kurt’u Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanı olarak atamasını istiyor ve bekliyoruz.

Seçim arifesinde yapılacak kabine değişikliğinde Resul Kurt bakan yapılırsa bu hem acıların yaşanmaya devam ettiği Adıyaman’da mutlaka karşılık bulur, hem de Adıyaman’ın ayağa kalkma mücadelesinde Adıyaman’ın elini kuvvetlendirir.

Geçtiğimiz dönemlerde Ahmet Aydın beyin bakan yapılması çağrılarımız oldu maalesef bu çağrılarımız karşılık bulmadı. Keşke Ahmet Aydın bey Adalet bakanı olsa hepimiz sevineceğiz.

Adıyaman tarihinde bir Adıyamanlı milletvekilimiz bakan yapılmamış olması bu kenti üvey evlat gibi bir duruma düşürüyor.

Resul Kurt veya Ahmet Aydın bu iki isimde Sayın Cumhurbaşkanımızın yakinen tanıdığı bildiği kimseler. Bu iki isimden birinin bakan yapılması meselesini Adıyaman ziyareti söz konusu olursa Cumhurbaşkanımızdan rica etmeye çalışacağım’ dedi.

Haber: GAP olay

Ümit ÖZDAĞ: İmamoğlu DEM ve bölücülerin yanında Ümit ÖZDAĞ: İmamoğlu DEM ve bölücülerin yanında