Besni’li işadamlarının biri biriyle hayır işleriyle yarıştığı Besni’de, Sanatçı latif Doğan’da bu yarışın gerisinde kalmadı.

Programın sunumunu yapan şair-yazar hasan Emre okuduğu şiirlerle programa renk kattı.

Ayşe Doğan taziye evi açılış programına Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan vekili Umut Yalçın,  Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz,  Besni Gölbaşı ilçelerinden belde belediye başkanları ve STK temsilcileri de açılışa katıldı.

Doğan: Ona layık evlat olmaya çalışıyoruz

Açılış konuşmasında 5 çocuklu bir ailenin ferdi olduğunun altını çizen sanatçı Latif Doğan  “Taziye evinin inşaatını annem hayattayken gördü,  ancak açılısına ömrü buranın tamamlanmasına yetmedi. Bizler ona layık birer evlat olmak için böyle hayır işine giriştik.

 Besni’de de okul yaptırdığımızda o dönemin kaymakamı şuan Malatya Valimiz Hulusi Sahin bizlere çok destek oldu. Bugün de bu törende bizleri yalnız bırakmadı.  Duyarlılığı desteği için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Yine taziye evimizin hayata geçirilmesinde belediye olarak bizlere her zaman destek veren Doğanşehir Belediye Başkanımız Durali Zelyurt’a çok teşekkür ediyorum.

Benim için çok anlamlı olan bu açılışa uzaktan yakından gelen bütün dostlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.”

Malatya Valisi Hulusi Şahin’de taziye evinin açılışında yaptığı konuşmada, hayır yapmanın gönül işi olduğunu belirterek şunları söyledi  "Rahmetli Ayşe teyzemizi tanıma fırsatı bulamadık. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

 Beş evladını büyük zorluklarla yetiştirmiş. Bu binayı görmemiş ama o beş evladının da mürüvvetini, memlekete, millete yaptıkları güzel hizmetlerini görmüş ve bu mutlulukla dünyayı terk etmiş. Çok şanslı bir anne "

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt da Latif Doğan'ın çok güzel bir taziye evi Erkenek’e yaptığını ve vatandaşların burayı taziyelerinde kullanarak önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini belirterek, annesi Ayşe Doğan’a Allah’tan rahmet diledi.

Latif Doğan’ın eşi emine Doğan’da özellikle açılışa katılan kadın misafirlerle yakından ilgilendi, gazetemize gözyaşlarıyla yaptığı değerlendirmede ‘ BENİM İKİ DEFA ANNEM ÖLDÜ’ dedi.

Malatya müftü vekili açılış nedeniyle dualar etti, kesilen kurdele ile birlikte taziye evi dualarla açılmış oldu.

Haber:gapolaygazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz