Ana muhalefet partisinin ana görevi ülkeyi ve şehri yönetenlerin yanlışlarını,eksikliklerini gündeme getirip.buna karşılık çözümler üretip öneriler sunmaktır.
Bu çözümleri önerileri halka anlatmaktır.

Çünki Halka hizmet hakka hizmettir diyerek siyaset yapmaktır.
Son zamanlarda yaşadığımız Malatya’da her tarafı böcekler sarmış,park bahçelerdeki çiçekler solup kuruma noktasına gelmişken Yaz mevsimi dolayısı ile mahalle ve sokaklar ilaçlanmazken ( arada bir yapılan ilaçlama üstün körü yapılsada) bu ve buna benzer sorunlar varken ilimizde bulunan Anamuhalefet partisi Malatya’da duyarlı takipci olup doyurucu halkı bilgilendirici bir açıklama yapmışmıdır?

Bu konuda STK lardan bir açıklama yapılmışmıdır.
Tüm bu olumsuzluklar olurken Anamuhalefet partisi sadece koltuklarına oturmuş adeta Bana Değmeyen Yılan Bin yaşasın dergibi,böcekmiş,çicekmiş, yolmuş, asfaltmış bunları dert etme diye bir sorunları yok.
Sonramı sonrada seçim zamanı gelince ey Malatya halkı bize oy verin,biz daha iyi yöneteceğiz diyorlar.
Malatya halkı hangi çalışmaları yaptınız,Hangi eksiklikleri,yanlışlıkları gündeme getirip çözümleri sundunuz ki size oy versin.
Şuan seçilen belediye başkanı göreve gelir gelmez belediyenin borç miktarını açıklayınca:
Bu borçlara muatap daha önceki başkan açıklamalar yaparak verilen rakamların dogru olmadıgını beyan etmişti.
Tüm bunlar olurken Anamuhalefet partisi millet vekili Malatya belediyesi borç batagında diyerek basın açıklaması yapınca,
Daha önce B.Ş.Belediye başkanlığı yapan Sn.Ahmet Çakır bir açıklama yaparak.Anamuhalefet partisi millet vekiline cevaben:eğer isbat etmezsen siz müfterisiniz gibi bir açıklama yapınca:
Ben Anamuhalefet partisinden şöyle bir açıklama beklerdim.
Sn.Ahmet Çakır bu borcu ben söylemiyorum bunu şuan belediye başkanı söylüyor.bana isbatla diyeceğinize şuanki belediye başkanına isbatla demeniz gerekiyor,diye bir açıklama yaptımı yok.
17 yıldan bugüne kadar ister ülkeyi olsun ister Malatya’yı yönetenler yaptıkları dogru işlerin yanında öyle yanlışlar yaparak muhalefete öyle malzemeler veriyorlarki:
Ne varki bunu işleyecek bunu daima gündeme getirecek anamuhalefet partisi göremiyorum.

İster istemez insanın aklına şu soru geliyor.

Anamuhalefet partisi ya iktidar olmak istemiyor.yada evet yada: