Sincik Belediye başkanı Mehmet Korkut 31 Mart seçimleri ve Sincik gündemiyle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Sincik için yapılan çalışmalarla Sincik artık göç veren ilçe olmaktan çıktı dedi.

Başkan Korkut “İlçemiz Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı’na verdiği destekle gündeme gelen bir yerdir. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız iki kere ilçemizi ziyaret ettiler. Burada konuk etme onurunu yaşadık. Göreve başladığım günden bugüne kadar Ak Parti belediyeciliğini, gerçek belediyeciliği yapmaya çalıştık. Her yönüyle eğitimi, sağlığı, tarım, sosyal yardımlarıyla 10 yılı dolu dolu geçirdiğimizi düşünüyorum.

İÇMESUYU PROPLEMİ ÇÖZÜLDÜ

Cumhurbaşkanımıza verilen bu destek aynı zamanda hizmete de dönüştü. Göreve başladığımızda ilçemizin birçok eksiği bulunuyordu. Bunları en kısa sürede yapmaya çalıştık. En temel problemimiz içme suyu problemi vardı. Göreve başladığımızda sadece bir saat çamurlu su veriliyordu. 34 kilometrede içme suyunu getirdik ve Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle ve hibelerle Sincik ilçemizin tüm köyleriyle beraber bütün su sorununu çözdük.

CUMHURBAŞKANIMIZIN HER ZAMAN DESTEĞİNİ ALDIK

Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın, milletvekillerimizin ve teşkilatımızın desteğini her daim aldık. Bunun haricinde ilçemizin bir diğer sorunu ulaşım sorunuydu. Şehir içi ulaşımda sıkıntılar yaşanıyordu. Sadece iki dönemde mahallelerimize 380 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. 50 kilometre asfalt yaptık. Yine ilçemizin girişinden başlayıp Malatya yolunun devamına ve ilçe merkezine karayolu marifetiyle 40 bin metreküp beton asfalt döktürdük.

 İlçemizde bulunan iki deremizi DSİ marifetiyle ıslah ettik. İlçemizin en köklü sorunlarından biri eğitim kurumların eski ve sağlıksız olmasıydı. 60 dersliğimiz şu anda 280 dersliğe çıktı. Bütün eski okullarımızın hepsini yeniledik ve yeniden inşa edildi. İlçemize 20 yataklı devlet hastanesi kazandırıldı. Tıbbi cihazlarla donatıldı, doktor eksiğimiz giderilmeye çalışıldı. Sosyal yardımlar kapsamında her vatandaşımızın yanında olduk. Vatandaşlarımı yalnız bırakmadık.

SİNCİK 6.BÖLGE TEŞVİKTEN YARARLANIYOR

Dışarıya göç veren bir ilçeydik. Bakanlıklar ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 6. bölge teşviği ilçemizde de uygulandı. Şu anda 1200 kişi istihdam ediliyor. Teşvik programının uygulanmasıyla beraber ilgi de arttı. Buda dışarıya göçü bir nebze de olsa azalttı.

Ziya Polat Helallik istedi Ziya Polat Helallik istedi

CUMHURBAŞKANININ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sincik ilçesini ziyaretini değerlendiren Korkut, “Cumhurbaşkanımız Sincik halkını çok seviyor. Halkımızda aynı şekilde bağrına bastı. İkinci kez ilçemize geldi ve bizde ilçemizin sorunlarını kendisine aktardık.

Malatya-Sincik yolu ve Sincik-Kâhta ile Sincik- Cendere arası yolumuzun son durumunu Cumhurbaşkanımıza ilettim. Görüşmeler neticesinde ihaleler yapılıyor ve kısa zamanda başlanacak. Yolların yapılmasıyla birlikte 90 kilometre olan Malatya-Kâhta arası yolun 75 kilometreye düşmesini bekliyoruz. Kâhta’dan Nisibbi köprüsü bağlantısıyla Gaziantep otobanına bağlantımız inşallah hayata geçecek. Böylelikle hem Adıyaman hem Kâhta hem de ilçemiz nefes almış olacak. Böylelikle ticari hareketliğinin başlamasını öngörüyoruz. Ulaşım altyapısının gelişmesi ekonomiyi canlandıracaktır.

İlçemize bir vizyon ve bir kimlik kazandırma çabasındayız. İlçenin altyapısı, şehir merkezi yollarının yapılması, imar uygulamasının yapılması ilçenin geleceğe taşınması bu anlamda önemlidir. Bundan 10 yıl önce ilçemizde bankamatik dahi yoktu. Bu sorunların hepsine tek tek neşter vuruldu. Şu anda ilçemiz daha yaşanabilir bir hale geldi.

YENİ DÖNEM HEDEFLER

Yeni dönemde ilçemize birçok eser kazandıracağız. Malatya-Sincik ve Sincik- Kahta yolu bittikten sonra burada yapacağımız çalışmalarla birlikte yeni imar alanlarını açarak ilçemizi daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Dik tepesi mevkiinde 50 dönümlük arazi mesire alanı olarak tahsis edildi ve ihalesi yapıldı. Sözleşmeler imzalandı. Projemizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bu bölgede canlılık kazandıracak bir proje. Doğa turizmi anlamında turistlerin de ilgisini çekecektir.

Elzem ihtiyacımız olan kültür merkezi konusunda Esenler Belediyemizden söz aldık. İhalesi en kısa zamanda yapılacak. Şehir içi ulaşım konusunda çalışmalarımız var. Bir ay gibi bir sürede kooperatif aracılığıyla şehir içi ulaşım sıkıntısını gidereceğiz.

Tüm bu hizmetleri yaparken Esenler Belediyesi, Sultangazi Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Mardin Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden destek aldık. Hepsiyle kardeş belediye olduk.

DAHA YAŞANABİLİ SİNCİK

İlçemizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Biz gerçek belediyeciliği 10 yıldır uyguluyoruz. Gönül belediyeciliğini 10 yıldır uyguluyoruz. Yarasına merhem olmadığımız vatandaşımız yok.  Yaşadığımız afet sonrasında depremzede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını giderdik ve onlarla yakından ilgilendik. Şu anda konteyner kentimizde iftar yemeği veriyoruz aynı zamanda sahurluklarını da karşılıyoruz.

Sosyal yardımlar anlamında da depremzedelerimizin yanında olduk. 320 konutun inşaatı bitti. 374 adet köy evimiz yapılıyor. Bunların tamamlanmasıyla birlikte barınma sorunumuz kalmayacaktır. Sincik’te depremle ilgili yaraların sarılması adına çok hızlı çalışmalar yürütülüyor. İnşallah bu yaz depremzedelerimiz kendi evlerine geçecekler.

1200 hak sahibi için kalıcı konutlar yapılıyor.

Haber: GAP olay