Mısırın başkenti Kahire’de düzenlenen Uluslararası imalat fuarına katılan Ticaret bakanı Dr.Ömer Bolat Türkiye-Mısır ilişkilerinin gelişeceğine dikkat çekti.

Mısır Uluslararası imalatı fuarını gezen Ticaret bakanı Bolat, Mısır Başbakanı Mostafa Madbouli ilede ticari ekonomi ilişkileri ele aldı.

Gezi ile ilgili açıklamada bulunan bakan Bolat şunları söyledi :

‘Mısır ziyaretimiz kapsamında Mısır Devlet Başkanı Sayın Abdel Fattah El-Sisi tarafından açılışı yapılan Uluslararası İmalat Fuarı’nın açılışına katıldık, Mısır Devlet Başkanı ile Fuar alanındaki firma standlarını ziyaret ettik.

Fuar kapsamında, ayrıca, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Mısır Sanayi Federasyonu tarafından organize edilen ve iki ülkeden işadamlarının geniş katılımıyla gerçekleşen Türkiye-Mısır İş Forumuna iştirak ettik.

Başkan Büyükkılıç, 150 milyon tl’lik yeni açılan yolu, TOGG ile deneyimledi Başkan Büyükkılıç, 150 milyon tl’lik yeni açılan yolu, TOGG ile deneyimledi

TÜRK İŞADAMLARI MISIRIN KALKINMASINA KATKI SUNMAKTADIR

Mısır, Türkiye'nin sadece Afrika’ya açılan kapısı değil aynı zamanda Afrika’daki en büyük yatırım ortaklarından biri konumundadır. Mısır'da 1,2 milyar dolar değerinde proje bitiren müteahhitlerimiz, 2,5 milyar doları aşan yatırımları ile de yatırımcı firmalarımız Mısır’ın alt yapısına, istihdamına ve kalkınmasına katkı sunmaya devam etmektedir.

Türk-Mısır ticari ilişkilerinde ortaklığımızı, beyaz eşya, elektronik, otomotiv ve yan sanayi, tekstil, kimya, sağlık, bankacılık ve yazılım konularını da ekleyerek arttırmak için çalışmalara devam edeceğiz.

Yapılacak çalışmalar ile Ankara ve Kahire ortaklığı, bölgemizde huzurun ve refahın tesisi için daha güçlü işbirliklerinin kapısını aralayacaktır.

MISIRLA YENİ İŞBİRLİĞİ ALANLARI ELE ALINDI

Mısır Başbakanı Sayın Mostafa Madbouli ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi ele aldığımız bir görüşme gerçekleştirdik.

Bölgelerinde sanayi ve üretimde en önemli güçlerden olan Mısır ile Türkiye arasında yeni işbirliği alanları geliştirmek için Mısır tarafının en üst düzeyde kararlılığını ifade ettiği görüşmede, biz de güçlü bağlarımızı her alanda ilerletmek için çalıştığımızı bir kez daha teyit ettik.

İki ülkenin Devlet Başkanlarının verdikleri destek ve güçlü iradeleri ile iş insanlarımızın azimli çalışmaları, önümüzdeki süreçte ekonomik ve ticari ilişkilerimizin daha da ileriye taşınabileceğinin göstergesidir’ dedi.

Haber: GAP olay