Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi odasının (CCİRT) Bükreş’te organize ettiği  ‘’Türk-Romen Dostluk, Kültür ve Sanat Gecesi, Cumhuriyet’in 100. Yıl Galası’’ programın da GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’a İletişim Ödülü verildi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ a Türk-Romen ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çabaları, gazetecilik mesleğinde toplumu bilgilendirmede objektif tutumu ve başarısı nedeniyle 100.yıl iletişim ödülü verildi.

Romanya'nın başkenti Bükreş'in önemli mekanlarından Diamont tesislerinde düzenlenen gecede Kıymaz'a iletişim ödülünü TBMM Milli savunma komisyon üyesi AK parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri takdim etti.

Kıymaz ödülü aldıktan sonra Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi odası başkanı Tamer Atalay ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek şunları söyledi ‘ Romanya’da 14 bin iş adamı çeşitli sektörlerde iş yapıyor. 30.000 kadar Türkiye’den vatandaşlarımız burada. 100.000 civarında Tatar Türkü var Romanya’da tarihi bağlar ikili ekonomik ve sosyal ilişkiler bizleri Türkiye ve Romanya olarak bizi biri birimize sım sıkı bağlıyor.

AKEDAŞ 23 Nisanı kutladı AKEDAŞ 23 Nisanı kutladı

Romanya’ya her gelişim de vatandaşlarımızı çeşitli alanlarda daha gelişmiş büyümüş olarak görüyorum. AB içerisinden bundan sonra Romanya hükümetinin Türkiye’ye desteklerinin daha fazla olacağını düşünüyorum. İki ülke arasında ki münasebetler her alanda ileri gidiyor.

Burada Türkçe yayın yapan gazeteler var, gazeteci meslektaşlarımız ve bizler bu dostluğun daha geliştirilmesi için yayınlarımızla destek vereceğiz. Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi odasının ve Gazi Demirel’in benim çaba ve gayretlerimi ödülle takdir etmelerinden mutlu oldum. Yaşasın Türk-Romen işbirliği’ dedi.

Haber: GAP olay