Türkiye-Romanya Ticaret ve Sanayi odası başkanı Tamer Atalay Türk-Romen ilişkilerinin köklü temellere dayandığını söyledi.
GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Genel başkan yardımcısı İsmail Türk'ü Bükreşte TSO merkezinde kabül eden Tamer Atalay çalışmaları hakkında heyete bilgiler verdi.
Tamer ATALAY ' 2023 yılı bizim açımızdan büyük bir felaketle başladı. Deprem Romanyada da büyük üzüntü yarattı.

Depremden etkilenen yerlere yardım için seferber olduk. Romanya hükümetide duyarlı davrandı. Depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere hem bizler yardım kampanyası yaptık, hemde Romen yardım kuruluşları, vatandaşları yardım için çaba gösterdiler.

Romanya barolar birliği, bunların içerisinde mimarlar ve muhendisler odası var bunlarda Türkiyeye yardım olarak, nakti yardımın yanı sıra, gıda beslenme, giyim gibi ürünler gönderdiler. Bizler Romanya büyükelçimizin verdiği adreslere bu yardımları yönledirdik.

Romen halkı Türkiyede ki depremden dolayı çok üzüntülüydü bizlerle üzüntülerini paylaştılar. En Depremin ilk gününden itibaren her türlü Türkiye ye yardım için samimi davrananan Romen halkının bu duyarlılığını hiç bir zaman unutmayacağız.

1977 yılında Romanya yı sarsan büyük depremde de Türkiye Romanya ya aynı sıcaklıkla yardımlarla yetişmeye çalışmıştır, 1999 depreminde Gölcük'e yardım içinde yine Romanya da aynı hassasiyeti göstermişler.

Çavuşesku sonrası Romanya'nın yeniden yapılanmasında Türkiye her zaman Romanya'nın yanında olmuştur. Burada 50.000 civarında Türk şirketi faaliyet göstermekte. Çeşitli sektörlerde Türk vatandaşları Romanyanın kalkınmasına önem destek vermektedirler.

Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi odası olarak, Romanya'ya yatırım düşünen mütşebbislere her konuda yardımcı oluyoruz. Yakın zamanda Avrupa birliği Romanya'nın altyapısını yenilemek ekonomisini canlandırmak için önemli fonlar Romanya'ya krediler açtı. Bu hibe ve kredilerden yararlanmak için çeşitli sektörlerden şirketler bizlerle irtibat kurdular, bazı sektörler içinse bizler Türkiye'den irtibatlar kurarak bu hibelerden Türk şirketlerinin yararlanmasını istedik ve başarılıda olduk.

Bükreşte Ticaret ve Sanayi odası olarak müteşebbislerimizin karşılaştıkları her sorunda bizler onlara yardımcı ve destek oluyoruz. GAP gazeteciler birliğinin Romanya-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için gösterdikleri çabaları bizlerde görüyoruz Romen basınıda yetkilileride göruyor. Ülkemizi dışarıda tanıtma gayretleri içinde sizlerin şahsında GAP gazeteciler birliği üye ve yöneticilerine teşekkür ediyorum' dedi.

Remzi Çayır: EKONOMİK POLİTİKALAR ÜRETİMİ HEDEFLEMELİ Remzi Çayır: EKONOMİK POLİTİKALAR ÜRETİMİ HEDEFLEMELİ

KIYMAZ 'TÜRKİYE DE KALKINACAK, DOSTLARIDA KALKINACAK'

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'da Türkiye ile iyi dostluk ilişkileri bölgede her iki ülkeyede katkılar sağlayacaktır. Türk-Romen ilişkileri tarihsel olarak samimi dostane şekılde süregelmiştir. Bundan sonrada bu ilişkilerin geliştirilmesine her birimiz ayrı ayrı katkı sunacağız ve Türkiye ile dost olanların kazandığı bir balkan avrupa ortaya çıkacaktır' dedi.

Ziyarette Romanya-Türkiye ticaret ve sanayi odası başkan yardımcıları Ali Baraş ve Alişan Düzgün, Oda üyeleri Özgür Alp, Mustafa   , Can Ören, Gazi Demirel,