Uluslararası Türk kültürü teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Bursa’da  Kırgız halkının kültürel hazinesi olan Manas destanını guinness rekorlar kitabına girmesi için 21-30 Eylül tarihleri arasında Manas haftası etkinlikleri düzenliyor.  Etkinliğin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın TOPÇU Kırgız kardeşlerimizle destansı mazimiz var dedi.

Topçu açış konuşmasında şunları söyledi:

Hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler, değerli protokol kıymetli basın mensupları.

Türk dünyası için çok anlamlı olan bu tarihi organizasyon da sizlerle bir arada olmaktan gurur duyduğumu ifade ederek her birinizin değerli varlığını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum.

Kırgız kardeşlerimizle destansı bir mazimiz, şan ve şerefle dolu ortak tarihimiz var.

Kırgızistan ve Türk halkı; aynı kandan, aynı candan, aynı kültürden olan ayrı beşiklerde büyümüş öz kardeştirler.

Tanrı dağından indik, Türkistan’dan koparak geldik, Oğuz’u Kıpçak’ı Karluk’u ile dünyanın dört bir yanına ve insanlığa nizam ve merhamet medeniyetini götürdük.

Türk Dünyasının ortak değerlerinin gelecek kuşaklara ve insanlığa aktarılması ve yaşatılması, barışa refah ve esenliğe hasret insanlık içinde çok büyük önem arz ediyor.

Bu nedenle Manas Destanımızı Türk halkına ve insanlığa duyuracak olan bu etkinliğin tertip edilmesine vesile olan Kardeş Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığına, Türksoy’umuzun değerli genel sekreteri Sayın Sultan Raev ve personeline, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş beye ve personeline ve tabii ki 6 gün boyunca Manas destanımızı okuyarak dünya ile buluşturacak olan büyük Manascımız Sayın Rısbay İsakov beyefendiye, Türk soylu halkların bir ferdi aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti 63.Hükümeti Bağımsız Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak saygı ve şükranlarımı arz ediyor sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum. ‘ dedi.

Haber:gapolaygazetesi