Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Şuşa kültür etkinliklerinde Haydar Aliyev’e atıfta bulunarak ‘ŞUŞA AZERBAYCAN’IN GÖZÜDÜR’ dedi.

Şuşa Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında 'Aziz Şehir Şuşa' kitabının tanıtım toplantısı Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlendi. Toplantıya, Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Şuşa Özel Temsilcisi Aydın Kerimov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu burada yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Can Azerbaycan’ımızın Umummilli Lider’i ve Türk Dünyasının Büyük Devlet Adamı Haydar Aliyev bir konuşmasında; “Sizinle Şuşa'ya gitmeyi arzu ediyorum. Gideceğiz, inanın bana gideceğiz. Şuşa Azerbaycan'ın gözüdür.” diyerek tarihi bir öngörüde bulunmuştu!..

Bu tarihi vasiyetin gereğini yaparak, Can Azerbaycan’ın gözü, şair ve devlet adamı Karabağ Hanlığının Başveziri Molla Penah Vâkıf’ın ebedi mekanı, Türk Dünyasının Kültür Başkenti, Har-ı Bülbülün evi Şuşa’yı, şanlı üç renkli bayrağın gölgesi ve ezan sesi ile buluşturan!..

‘Kuşluk Vakti’ temalı resim sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Kuşluk Vakti’ temalı resim sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde

Ve!..,

“Cebrail'e yol çekiyordun. Ne oldu Paşinyan? Hani yol? Şuşa'da parlamento binası inşa ediyordun? Ne oldu? Cehenneme gitti. Gorbagor oldu.”

Diyen!..

“onları iti kovar gibi kovuyoruz” diyerek kovan, 44 günlük şanlı zaferin Muzaffer Ali Başkomutanı Demir Yumruk Cenap Prezident İlham Aliyev’e, kahraman askerlerine ve şanlı Azerbaycan milletine saygı, selam ve dua ile ‘eşq olsun’!.

Can Azerbaycan’ımızın azatlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliği için can veren tüm şehidlerimize Cenab-ı Haktan rahmet, kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyor, ”Aziz Şehir Şuşa”eserinin hazırlanışı ve Türk Dünyası ile Dünya kamuoyuna takdiminde emeği geçenleri kutluyorum.

Bu vesile, Ahıskalı göçmen bir Türk ailesinin çocuğu olarak, 14 Kasım 1944 de Sovyetlerin zalim yönetimi tarafından hayvan vagonlarına doldurularak soykırım sürgününe tabi tutulan Ahıskalı Türkleri rahmetle anıyor hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. ”dedi

Toplantı, katılanlara “Aziz Şehir Şuşa “ kitabının hediye edilmesiyle sona erdi.

Haber: GAP olay