Çalışma ve Sosyal güvenlik bakan yardımcısı Ahmet Aydın İstanbul’da düzenlenen Adıyaman tanıtım günlerinde Gözdetv genel yayın yönetmeni Bıurak Cansel’e verdiği röportajda Adıyaman benim ömrümü vakfettiğim şehirdir dedi.

Ahmet Aydın röportajda şunları söyledi.

Adıyaman Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği ve dört gün boyunca devam

eden Adıyaman Tanıtım Günleri birçok önemli misafiri ağırlar. Birlik ve beraberlik

içerisinde yediden toparlanmaya çalışan Adıyaman’ın kültüründen depremle

birlikte hayata dönmenin çabalarının anlatılması önemli rol oynadı. Tanıtım

günlerine katılan önemli isimlerden birisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’dı. Aydın Gözde Medya Grubu’nun televizyon kanalı Gözde TV’deki canlı yayına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

“Ekonomik Hayat Canlandırılmalı”

Depremin ağır yaralar verdiği Adıyaman’da ekonomik hayatı canlandırmaları gerektiğini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, “Vekillerimiz teşkilatlarımız ve belediyelerimiz ile birlikte uyum içerisinde hep birlikte

bir şeyler yapmanın gayreti içerisindeyiz. Yıkımlar Adıyaman’da bir taraftan devam ediyor. Özellikle ağır hasarlı binaların yakılması konusunda da yüzde 68 oranındagerçekleşme var. Öbür taraftan ise yeni bir şehir kuruluyor. Müthiş bir inşaat yapılanma süreci var. Bu arada esnafın sanayicilerimizin ihtiyacı, talep ve beklentilerivar. Ekonomik hayatı da canlandırmamız gerekiyor. Bu manada önemli görüşme ve çakışmalar yaptık. Bundan sonraki sürecinde milletvekillerimiz ile takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. “Adıyaman’ın Acısı Acımız Yarası Bizim Yaramızdır”

Adıyaman büyük bir depremin yaşandığı bir şehir diyen Bakan Yardımcısı Aydın,

“Burada depremin izlerini de görmek mümkün. Eskisi gibi sesli sazlı sözlü bir tanıtımdan ziyade Adıyaman’ın ürünlerini tanıtarak Adıyaman’ı depremde yaşadıklarınıda göstererek dikkatleri çekebilir miyiz diye Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanımızın ve yönetiminin hazırladığı organizasyondur. Her birimiz konumumuz ne olursa olsun Hakkı ile görevimizi yaparsak meseleleri el birliği ile çözeriz. Adıyaman ömrümü vakfettiğim bir şehir. Adıyaman’ın acısı yarası bizimdir. Bu yaraları da hep birlikte el birliği ile saracağız. İstanbul’daki Adıyamanlılar en iyi şekilde temsil ediyor.

Adıyamanlı olmanın onurunu duruşunu burada da ortaya koyuyorlar. Bugüne kadar çakışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

İYİ PARTİ'DE MUSAVAT DERVİŞOĞLU YENİ GENEL BAŞKAN İYİ PARTİ'DE MUSAVAT DERVİŞOĞLU YENİ GENEL BAŞKAN

Cumhurbaşkanımız birinci önceliğimiz deprem bölgesi diyor. Deprem bölgesinin yeniden inşası yeniden ayağa kalkmadı için her bakanlık elinden geleni yapıyor. Bizlerde istihdam konusunda ciddi çakışmalar yaptık. İş başı eğitimi ile ilgili çalışmalarda yapacağız. Her alanda yazılabilecek ne varsa yapmaya çakışıyoruz” dedi.

Haber: GAP olay