Yılda dört defa vali başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Toplantıların da ilin tüm sorunları masaya yatırılır,

Bizde toplantıların ardı-arkası kesilmez!

Yılda dört defa vali başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Toplantıların da ilin tüm sorunları masaya yatırılır, sosyo-ekonomik gelişmeler görüşülüp sorunların tespiti yapılıp koordine edilir, ancak bununla yetinilmez, en az ayda bir olmak üzere birtakım toplantılar devam eder.

Sonuca bakarsınız; Ortada bir şey yok. Vatandaşın derdine nasıl derman olunmuş, hangi sorunları çözülmüş veya çözüleceğinden, kimsenin haberi olmazken birtakım konularda rezillik diz boyu devam ederken;

Alışılmış laflar arkası-arkasına dizilir bilhassa depremden sonra, “Şehrimizi hep birlikte ihya ve inşa edeceğiz, hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz nutukları atılır!

Ancak, depremde annesini ve babasını kayıp eden genç kızımızın sesini duymazlar!

İl yöneticileri dururken, ANKARA’DAN bu sesi duyan vekilimiz Dr. İSHAK ŞAN bu kızımıza sahip çıkar,”Barınma sorununu çözüp üniversite hazırlık sürecinde yardımcı olacağım” der.

Bunun yanındaki 17 yaşında ki ARDA, tüm ADIYAMANLILARA bir ders verircesine örnek bir hak arayış tepkisini ortaya koyup, ailesinin perişanlık içinde olduğunu, sosyal devletin yöneticilerinden bu sorunlarının çözülmesini isteyip, merhamet ve vicdanlarına seslenir!

Önce seslerini yükseltip, haklarını arayan bu örnek hak arayışı ile topluma öncülük edip, birtakım sessiz yığınlara cesaret veren bu “Evlatlarımızı” canı gönülden kutluyorum.

Gazeteciliğe hızlı bir şekilde yeni adım atan HATİCE ZİNE ablalarını da bu tür konulardaki hassasiyetini tebrik edip, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Adı, ARDA HEKİMOĞLU gerçekten bravo sana ARDA. Bu yaşta hak arayışın örnek olsun bu hak ve hukukunu arayamayan, tepki göstermeyen, tüm olumsuzluklara karşı susan, sessiz kalan, sahipsiz ADIYAMAN diyerek işin içinden çıkmak isteyenlere!

ARDA, 5 kişilik bir ailenin en büyük çocuğu. Daha 17 yaşında lise son sınıf öğrencisi. Bir kız kardeşi de ortaokul son sınıfta. Babası depremde işini kayıp etmiş, depremden sonra gurbete gitmişler dışarıdaki yaşam şartları kendilerini ADIYAMAN'A dönmeye mecbur etmiş.

ADIYAMAN’DA çadır kurup barınmaya çalışmışlar ancak, yağmur, çamur sel, rüzgar çadırlarını kullanılmaz hale getirmiş, yerle bir etmiş. Bir kulübeye sığınmışlar ki, insanı bırak “Hayvanın” yaşayamayacağı bir yer. Kardeşleri birer hafta aralıklarla hısım-akrabalarına sığıntı olurken, yaşamları alt-üst olmuş.

ARDA, bu yaşam alanlarını bir video çekerek Gazeteci HATİCE ZİNE ABLASINA göndermiş, içten, saygılı, mütevazi, bir o kadarda anlamlı, derdini anlatmış, sesimiz olurmuşsun kira parası istemiyoruz bize bir konteyner verilsin demiş.

ARDA’YI bu yaşta hak arayışından dolayı kutlarken, tüm ADIYAMANLILARI bir çok olumsuzluklara karşı susmayıp birlik ve beraberlik içerisinde ARDA’YI örnek almalarını temenni ederim!