Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Adıyaman’da felaketin yıl dönümü nedeniyle kette temaslarda bulunmak üzere gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar vatandaşlarla bir araya geldi.

Bahçeli İran’ın İsrail’e saldırısına ‘Tiyatro’ dedi Bahçeli İran’ın İsrail’e saldırısına ‘Tiyatro’ dedi

Sabah saatlerinde kente gelen Bayraktar, Adıyaman Valiliği'ni ziyaret etti. Bayraktar ve beraberindekiler, depremde yaşamını yitirenlerin bulunduğu mezarlığa giderek ziyaret etti. Burada Bayraktar, daha sonra depremde yaşamını yitirenlere verilen mevlit programına katıldı. 
"Yiğit Adıyaman inşallah düştüğü yerden kalkacak ve tekrar eski günlerine kavuşacaktır"
Bakan Bayraktar, daha sonra depremzedeler için anma programına katıldı. Adıyaman Valiliği'nde yapılan programa, Vali Osman Varol, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, milletvekilleri AK Parti Milletvekilleri Resul Kurt, İshak Şan, Mustafa Alkayış, Hüseyin Özhan, sivil toplum kuruluşları, yakınlarını kaybedenler ve depremde arama yapan gönüllülerden oluşan kurtarma ekipleri de katıldı. 
Burada konuşan Bakan Bayraktar, yiğidin düştüğü yerden kalktığını söyledi. 
Bayraktar, "Elbette gönül isterdi ki; farklı vesilelerle bir arada olalım. Sizleri bu acı gününüzde milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek istiyoruz. Hakikaten çok büyük bir felaketti asrın felaketi diyoruz. Sadece bir ilde değil 11 ili etkiledi. Çok büyük bir coğrafyayı etkiledi.Her alanı etkiledi. Bir felaket olduğunda oraya müdahale etmesi gereken herkesi etkiledi. Yiğit Adıyaman inşallah düştüğü yerden kalkacak ve tekrar eski günlerine kavuşacaktır. Daha iyi günlerine kavuşacak. Geçtiğimiz bir yıl bize millet ve devlet kaynaşmasına örnek olan özel bir yıl oldu. İnşallah bundan sonra da bu birlikteliği devam ettireceğiz. Adeta asrın felaketini ve birlikteliğine dönüştüreceğiz. Ülkemizin her bir ferdi, bu süreçte olduğu gibi bundan sonra da yaralarımızın daha hızlı sarması için daha büyük bir gayret içerisinde olacağız. Ben bu anlamda tekrar bu anlamda madenci kardeşlerim başta olmak üzere inisiyatif alarak bizzat ülkemizin her bölgesinden bu bölgeye gelerek imkanları zorlayan yardım eden herkese teşekkür ederim. Giden canlarımız var. Bugün kabristandaydık. İşte annesi ile koyun koyuna yatan 6 aylık bir bebek de vardı. Onları ziyarete gelmiş akrabaları vardı. Büyük bir acı ve bu acıyı dindirmek kayıpları geri getirmek mümkün değildir. Ama ben tekrar onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemize ve milletimize bir daha böyle felaket yaşatmasın inşallah" dedi.
Konuşmaların ardından program, depremzedelerin konuşması ve okunan dualarla devam etti.

Kaynak : PHA