Adı Cesim Uzunselvi…
Bitlis Nüfusuna kayıtlı bir Gerger aşığı.. Facebook üzerinde açtığı Sayfada Gerger’in bir çok köyünü, mezrasını, dağını, taşını, tepesini paylaşarak Gerger halkının gönlüne girmiş bir kardeşimiz..  Sayfasının ismi “ Gergeristan” Gerçekten paylaştığı görsellerin konumunu adını o kadar açık yazmış ki orada yaşayan insanların bile hayretler içerisinde kalmasına neden olmuş.
“Sayfada gezinirken “Gerger’in hangi köyündendir? Diye merak ettim. Ve iletişime geçtim”
12 Yıl önce memurluğunun ilk ataması Gerger’e düşünce aklında bir sürü soru oluşmuş. Ancak ilçemizle ilgili bilgilere ulaşınca aslında yaşadığı yer ile coğrafi anlamda fazla farkın olmadığını tespit etmiş, Gerger’e gelince “Aslında ömrümün tamamını burada geçirebilirim” diye kendi kendine söylenmiş. Ve yıllar geçince bu bir Gerger sevdalısı olarak ilçeye tanıtım anlamında katkı yapmaya karar vermiş. “Bu sayfanın ana temasında bir Gerger sevdam var” Diyor..

…Ve Gerger..
Bu atama serüvenini Kahramanımız şöyle anlatıyor..
2000 yılı Şubat ayının fırtınalı bir gününde ilk atanma yeri olarak Gerger'e geldim.. ve 12 yıl İlçe Tarım Müdürlüğünde görev yaptım.
Kısa süre içerisinde kendimi Gergerlilerin güzel gönüllerinde buldum. Husumetlerin barış, hayırlı işlerin ise olumlu neticelenmesi için gittiğim hiçbir kapıdan boş dönmedim.

Onca yıl boyunca sadece üç kişiye kırıldım, ilginçtir bu nedenle de tayin isteyip Gerger'den ayrıldım. Gittiğim yerde görev yaptığım 3 yıl içerisinde Gerger'de kırıldığım kişi sayısı kadar "Gerger usulü dost" bulamayınca "Gerger'e özür ve minnet borcum var" diyerek Adıyaman'a dönüş yaptım.

Şu an Gölbaşı İlçesinde görev yapıyorum. Ruhum, aklım, fikrimin devamlı bulunduğu Gerger'e sık sık bedensel olarak da gidip geliyorum.

4 mahalle, 45 köy, 107 mezra ve 702 km²'"lik alandan oluşan Gerger'i sosyal, kültürel ve coğrafi açıdan çok iyi tanıyorum. Gerger'i ve Gergerlileri hesapsızca ve sınırsızca seviyorum.

Bu sayfayı açma nedenim de bundandır, hatta Gerger ile ilgili yazmış olduğum onlarca şiir bile var. Hayatımdaki tüm ilkleri Gerger'de yaşadım, benim gibi çocuklarım da "Gergerliyim" diyor ve bununla şeref duyuyorlar.

Askerdeyken bile tekmil verdiğimde Bitlis demez Adıyaman derdim. Belki ilginç gelecek ama başka bir şeyi de paylaşmak istiyorum.

Aileme, Gergerli kirveme ve değerli dostlarıma yıllar önce vasiyetim oldu. “Öldüğümde beni Gerger'e defnedin” diye.

“Çünkü Gönlümü verdiğim O topraklara bedenimi esirgemek anlamsızdır”
Diye düşünüyorum. Canım sıkılsa, bir derdim olsa ilk işim kendimi Gerger'e atmak ya da herhangi bir Gergerli ile sohbet etmek oluyor.

Defalarca geceleyin Gerger'in ilk girişi olan Siver Mezrasının tabelasının yanına gider, oturur, hatta çoğunda ağlardım.

Çünkü orada ve onlarla kendimi buluyorum. Orada herkesin gönlünün ve evinin kapısı ardına kadar açıktır.

Kendimi Gergeristan'ın insanlarına o topraklarına ait hissediyorum. Orası gerçekten adeta benim için yaratılmış apayrı bir dünya.

İşte ben o dünyaya "GERGERİSTAN" diyorum. Ve, o "Gergeristan; benim sarı güneşim, kahverengi toprağım, yeşil dünyam, mavi düşlerim, ak alnım, kırmızı çizgim ve kara sevdamdır.

NOT: Gergerlilerden tek isteğim var.
Fahri hemşehrilik beratı istiyorum.

(Şahsınızın, haberiniz içerisinde belediye Başkanından benim için isteği olsun isterim.)

Gerger Haber olarak bu isteğinizi en yüksek makamda dillendireceğimizi ve sonuca ulaşacağımızdan şüpheniz olmasın. Değerli Kardeşim.. Gerger’i bizden daha çok sahiplendiğin, daha çok sevdiğin, daha çok benimsediğin için sana ne kadar teşekkür etsek azdır..

Gerger HABER