Merak etmeyin depremde zarar görmüş esnafımız da halkımız da mutlaka gözetilerek gerekli hassasiyet gösterilecektir

Adıyaman Tanıtım günleri ile ilgili birçok senaryo yazılıyor, Birçok eleştiri yapılıyor, Birçok kalemşör bu konudaki bakış açısını leyhte veya aleyhte kamuoyuna aktarmaya, halkın bakış açısına yön vermeye çalışıyor.

Eleştiren yazarlar çizerler Gazeteciler genel anlamda Şehrimizi yerle bir eden Asrın felaketini sebep göstererek organizasyon ekibini duyarsız davranmak ile suçluyor.

Virane olmuş bir şehrin tanıtılacak bir durumda olmadığını, bu kapsamda harcanacak maddi ve manevi katkıların Çadırlarda Konteynerlerde yaşamını sürdüren vatandaşlarımıza yapılmasının daha sağlıklı bir düşünce olacağını savunuyor. Bana göre bu konuda yerden göğe kadar haklı olduklarını belirtmek istiyorum.

Geçmişteki Adıyaman Tanıtım günleri ile ilgili yapılan olumlu veya olumsuz düşünceleri bundan önce de okuduk. Yorumladık. Kimimiz olumlu, Kimimiz olumsuz karşıladık. Ancak o zamanlar deprem henüz olmamış halkın gündeminde deprem ile ilgili bir durum yoktu.

Hem geçmiş Adıyaman Tanıtım günlerinde hem de mevcut durumu göz önüne alındığımızda yapılan eleştiri ve olumsuzlukları aynı kalemler, Aynı düşüncede ki insanların ısrarlı bir şekilde sürdürmeleri, hayra alamet değildir.

Dikkatlice bakın. Geçtiğimiz yıl bu organizasyon ekibini kim suçluyordu. Hangi Dernekler, Hangi Federasyonlar, hatta Hangi siyasi partiler....

Yine aynı odak noktalar, Aynı zihniyet aynı siyasi parti temsilcileri aynı sivil toplum kuruluşları....

Kusura bakmayın Bu eleştiri ve art niyetli düşünceleriniz hiç inandırıcı gelmiyor. Toplumsal bir etkinliğe engel teşkil edeceğiniz gücünüz de yoktur. Çünkü geçmişte bu algınız ile Toplumsal etkinliginizi kaybetmiş kendiniz çalıp oynuyorsunuz.

Organizasyon ekibini yakından takıp ediyorum.. Adıyaman halkının tasvip etmedigi hiç bir olumsuzluk, Halkın zararına yapılacak hiç bir etkinlik olmayacaktır. Adıyaman'da esnaf ziyareti yapılmış ilimizin yetkli kurum ve kuruluşları ziyaret edilmiştir. Konu ile ilgili artılar ve eksiler tartışılmış en uygun kararların hayata geçirilmesi için günlerce zaman harcanmıştır.

Kimse merak etmesin. Depremde zarar görmüş esnafımız da halkımız da mutlaka gözetilerek gerekli hassasiyet gösterilecektir. Halkımız duyarlıdır. Kime güveneceğini kimin arkasında yürüyeceğini iyi bilir.. Ve Selam..

Abdurrahman Kurtbey