Merhaba sevgili okurlarım,

          Bu günkü yazım, kıymetlilerimiz, Annelerimiz için…

          Bana göre, Dünya üzerinde ki en büyük sanatçı “ANNE”, Onun en önemli sanat eseri ise, Evladıdır. Anne olacak bir kadının, evladı karnına düştüğü an başlayan annelik sorumluluğu ve sevgi duygusu, doğumdan ölüme kadar artarak devam eder. Dünyaya getirdiği yavrusunun en mükemmel şekilde yetişmesi için gösterdiği sevgi, gayret ve sabır, ancak bir anneye vergidir.

          “Anne olmak veya anne gibi hissetmek“ denildiğinde, çok önemli bir noktaya değinmek istiyorum. Bir anne, evladı için duygularını dile getirirken; ”O benim nefesim, suyum, ekmeğim, yaşam nedenim” der. Hayatında ki önceliği her zaman evladı olduğundan dolayı, ancak bir Anne, onun yerine ölmeyi kabul edebilir. Ki, evladını kaybeden bir anne için, evladının öldüğü gün onunda ölüm günüdür aslında… Söz buraya gelmişken, evladını toprağa veren tüm annelere de sabır dilemek istiyorum.

          Bir evlat için ise, dünyaya geldiği andan itibaren, hayatında ki en önemli iki kişi, Anne ve Babasıdır… BABA; sırtında ki güvendiği dağ ise, ANNE; o dağın eteklerindeki korunaklı ovadır, yuvadır…Annelik kutsaldır, annelik yücedir; annelik, karşılıksız sevgi, emek ve sabır demek, sığınacak kucak, sarılacak yürek demektir…

          Evet değerli dostlarım, ne mutlu ki ben de bir anneyim ve benim de bir annem vardı bir zamanlar…29 Temmuz 2017, canım annemin hakka yürüdüğü tarih…O gün, dünyanın sonunun geldiğini düşünmüş, annemi bir daha göremeyeceğim gerçeğini kavramış ve bu yüzden bin kat daha üzülmüştüm. Aradan geçen kocaman “2 yıl 10 ay” içinde, annemin ruhunun bizlerle olduğunu, bizi koruduğunu ve her an yanımızda olduğunu hissederek yaşadım ve yaşıyorum. Bu arada, Hakka yürümüş tüm annelere  de rahmet diliyorum.

          Kıymetli dostlar, son olarak, büyük bir mutlulukla içimden geçen bir gerçeği de sizinle paylaşmak istiyorum. Ben anne olduktan sonra, geçen zaman içerisinde, ben de annem gibi düşünmeye, annem gibi davranmaya başladığımı ve annelik yolunda, onunla aynı çizgide ilerlediğimi farkettim. Yani ben ANNEM oldum…

          BÜTÜN ANNELERİN VE KENDİNİ ANNE HİSSEDENLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN…Sevgiyle…