Normal şartlarda çok yoğun çalıştığım için, internet ortamına çok girme fırsatım olmuyor, gün sonunda şöyle bir bakıp geçerken ne gördüysem o an, ona yorum yapmaya çalışıyorum.

 Korona günleri sayesinde, evde olduğumuzdan dolayı, daha çok paylaşım görüp, denk gelip de beğendiğim sanatçıların gerek videolarını paylaşıyor, gerek yorum yapıp beğenilerimi dile getiriyorum. Adını vermek istemediğim bir sanatçı arkadaş, bana; " Başkalarının müziğini ne gerek var beğenip, paylaşıp yorum yapıyorsun?" dedi ve ben bu yazıyı yazmak durumunda kaldım.

Sevgili meslektaşlarım, okuldaşlarım, saçma sapan, uygunsuz ve yanlış paylaşımları beğeneceğinize gerçekten bir şeyler yapan, gayretli meslektaşlarınıza, doğru icra ve paylaşımlara destek verin... Görmemezlikten gelmeyin, müziğimiz can çekişiyor...

Türk müziği, Halk müziği adına ortalıkta dolaşan, dejenerasyona uğramış yorumlara izin vermeyin. Bakın TRT de bir avuç sanatçı gurubu kaldı. TV lerde müzik adına bir şey yok, TRT müzik kanalı da  evirip çevirip eski yayınlarımızı yayınlıyor, çünkü yeni yayınlarda kaliteli müzik çok az...

Halkımıza ne verirsen onu alır diyorlar, ben buna asla inanmıyorum. Eğitimin ve idrakin yüksek olduğu toplumlar hak eden kişiyi sever, değer verir. Demek ki toplumumuza çocukluk çağından başlayarak, önce kendi kültürünü tanıtmalıyız.

Sevgili sanatçı dostlarım, Birbirinizin ayağını aşağı çekeceğinize, arkadaşlarınızın yukarı çıkabilmesi için fırsat yaratıp yardımcı olun.

Ben inanın anlamıyorum.  Bir de bana yazmış ki" Sen koskoca bir sanatçısın, ne gerek var beğeniyorsun, bir de paylaşmışsın ..... ". Gerçekten şaka gibi.  Denk geldiğim ve beğendiğim çalışmalara her zaman alkış tutacağım, elimden geldiğince de destek olacağım. Kişi kendini davranışlarıyla anlatır... Bir insanın arkadaşını beğenmesi, kendine olan saygısı ve güvenini gösterir aynı zamanda.

  Dedikodu, iftira, kıskançlık, hasetlik yaparak beslenen kişi zaten sanatçı değildir bence. Hak edeni alkışlayacak kadar cesaretiniz yoksa, bugün, işte bunları yaşar müziğimiz.

 Tüm müzik ve yayın kurumlarındaki idarecilerin, bu işin mutfağından gelmeyen yöneticilerin sanatı, sanatçıyı olması gereken yere koymaması işte bu yüzden ve bilgi eksikliğindendir.

 Unutmayın, başka meslektaşınızı kötülerken, aslında kendinizi kötülüyorsunuz.  Kendi ipinizi kendiniz çekmeye devam  ederseniz sonuç daha da kötü olacak...

Gerçek sanata ve sanatçılara saygıyla... Nursaç Doğanışık.