Malatya Yeşilyurt belediye başkan adaylığı için AK partiden aday adayı olarak müracaatını yapan Gazeteci Hamit Özpolat görev alması halinde İnsan ve Deprem odaklı çalışacağını söyledi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Genel başkan yardımcısı Akit medya gurubu Ankara temsilcisi Latif Şimşek'le Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu ziyaret eden Özpolat çalışmaları aday adayı olma nedenlerini şçyle açıkladı:

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde ağır yıkım alan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinin Büyükşehir belediyesi ile uyumlu ve dinamik bir yönetimle ayağa kalkması ve yaralarını sarması için aday olmaya karar verdim.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 11 ilimizde büyük bir yıkım meydana gelmişti. Böyle geniş bir alanda meydana gelen deprem "Yüzyılın Felaketi "olarak literatüre geçti.

Tüm Türkiye tek yürek olup; deprem felaketinin acılarını unutturmak, bölgemizdeki insanlara giyecek, yiyecek, barınma, taşınma vb. birçok alanda yardımcı olmak için canla başla çalıştım.

Devletimizin ve milletimizin vatandaşlarımıza yapmış olduğu koordineli ve sistematik yardımlar sayesinde depremzedeler çetin kış şartlarından çok etkilenmeden çıktılar.

6 Şubat depremi, meydana gelen diğer depremlerden farklı olarak şiddeti, etki alanı, kış ayında meydana gelmiş olması ve devam eden artçı sarsıntılardan dolayı vatandaşlarımız aylarca evlerine giremediler. Bu sebeplerden dolayı herkeste “Kendi ilimde kalmalıyım, çevreme yardımcı olmalıyım.” şeklinde ifade edeceğimiz psikolojik ve duygusal süreç yaşanıyordu. Bu duygu halini yüreğinde içselleştiren ve kendisine “Şehrime ve hemşerilerime ne yapabilirim, nasıl katkıda bulunabilirim?” gibi sayamayacağımız birçok soru sorup, artık bir şeyler yapmanın zamanının geldiğine inananlardan biriyim. Doğduğum, eğitim hayatını sürdürdüğüm, aile ve arkadaşlarının yaşadığı hatta bazı yakınlarını depremde kaybetmenin verdiği hüzünle, adeta şehrin hafızasının yok olduğu bu süreçte şehrine sahip çıkma zamanı gelmişti.

          Hamit Özpolat’ın vizyonel bakış açısını ifade etmek için bazı çalışmalarından kısaca bahsetme gereksinimi duydum. Çünkü geçmişteki hayatınız, gelecek hayatınıza bir ışık ve vizyon oluşturur. Bu sebeple Yeşilyurt ilçemizin yeni yüzyıla girerken geçmişini geleceğe taşıyarak şehircilik anlamında mevcut mirasın yeni yapılacak olan tüm alt ve üst yapıya yansıtmak için bir çalışma programı gerekiyordu.

Eğitim, sanat ve sosyal alanlarda yapacağımız çalışmalarla şehrin yeniden imar ve inşasında bulunmak, şehrin kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak için 29 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli Seçimlerde Malatya merkez ilçesi Yeşilyurt’tan AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı oldum.

Yıllardan beri yapmış olduğum çalışmalarla bir nebze katkıda bulunduğuma inandığım şehrimize daha vizyonel, alt yapısı sağlam ve birbirini tamamlayan projelerle birlikte kültür ve sosyal belediyecilik anlayışını ön plana çıkaracak çalışmalar yapacağıma inancım tamdır.

 Tüm çalışmalarımızda deprem gerçeğini hiçbir zaman unutmayacak şekilde hareket edeceğiz. Doğu Anadolu Bölgemizin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi olan Yeşilyurt ilçemiz depremden sonra en fazla konut yapılan ilçelerin başında geliyor. İlçemizdeki istihdam ve kalıcı konutların yapılması, mevcut ulaşım güzergahlarının rehabilite edilmesi ve alternatif yeni güzergahların oluşturulması zorunluluğu ortaya çıkarmıştır.

Doğu Anadolu’yu İç Anadolu’ya bağlayan ve kilit görevi gören Beylerderesi Köprüsü bu yükü kaldıramaz hale gelmiştir. İlçemiz sınırları içerisinde alternatif yol ve yeni köprülerin yapılması için çalışmalarda bulunacağız. TOKİ deprem konutlarının yapıldığı alanlarda vatandaşlarımızın problem yaşamaması için toplu ulaşım elzem duruma gelmiştir. Bahsetmiş olduğumuz bu ve benzeri sorunları Büyükşehir Belediye Başkanımızla uyumlu çalışarak gerçekleştireceğimize inanıyorum.

Yukarıda kısaca belirttiğim çalışmalarla birlikte yapacağımız tüm çalışmaların ortak noktası İNSAN odaklı ve deprem merkezli olacaktır.

İletişim ve medya üzerinde yıllardır yapmış olduğu çalışmalarını süreç içerisinde, bölgesel, ulusal ve Türk Dünyasına yansıttı. Özellikle yapmış olduğum bu çalışmalarım sayesinde Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) gibi nadide bir oluşum ile ortak faaliyet sürdürme şansı buldum.

Başta Azerbaycan olmak üzere birçok Türki Devlette ekonomi, sanayi ve kültür içerikli programlar düzenleyerek mevcuttaki Türk Dünyası Teşkilatı’nın alt yapısının oluşmasında ciddi katkılarının olduğunu görüyoruz. Bu çalışmaların sonucu olarak Kırgızistan Devlet Nişanına layık görüldüm.2017 yılında Türksoy tarafından düzenlenen yılın en başarılı gazetecilik ödülünü Türkistan eyaletinde eyalet Valisinin elinden aldım.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan yabancı devlet konsoloslarını ve konsolos temsilcilerini çeşitli alanlarda iş birlikleri ile ilimizin kalkınması ve gelişmesi için Malatya’da defalarca ağırlayarak; Ticaret Sanayi Odası, MÜSİAD gibi birçok STK ile çeşitli toplantı ve istişare organizasyonlarındaki gayretleri yadsınamaz. İlimizde düzenlenen fuar organizasyonlarında önemli rol oynayarak ortak kültür ve miras tohumları atmak adına büyük çabalar gösterdim.’ dedi.

Özpolat'ın Aday adaylığı sebeplerini ve hedeflerini dinleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu çıktığı yolda başarılı olmasını diledi.

Haber:GAP olay

BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ MAZBATASINI ALDI BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ MAZBATASINI ALDI