Harun MARAL ‘Birleşerek sonuç alırız’

Ülkücü hareketin Konya’da ki önemli isimlerinden Ahde Vefa Turan Derneği başkanı Harun Maral dağınık guruplar halinde olmanın kimseye yararının olmayacağını söyledi.

Konya’nın üç milyon nüfusu ve tarihi misyonuyla daha iyi yönetilmeye layık olduğuna dikkat çeken bir açıklama yayınlayan Maral, herkese bir telefon kadar yakınım dedi.

Maral açıklamasında şunları söyledi.

MECBURİ BİR AÇIKLAMA

Konya da devam eden bir siyasi yarış ile ilgili olarak bazı heyecanlı arkadaşlarımızın merak ettiği hususlara genel cevabımdır.

1- Ben bu süreçte X Partinin hiç bir delegesini tanımıyorum.

Kim seçici delegedir bilmem. Alt yapıdaki kişileri tanımam.

2- Hiç bir delege ile görüşüp kulis yapmadım. Hiç bir delegeyi yönlendirmedim. Taban çalışması yapmadım.

3- Hatta yanımıza gelerek yukarı da bahsettiğim hususlarda sohbet etmek isteyenlere yönelik olarak birbiriyle yarış halinde olan adayların isimlerini zikretmeden, Konya için olması gereken şablonu ve nitelik çerçevesini çizmeye gayret ettim.

4- Bir STK temsilcisi olarak yaşadığım şehirde olup biten toplumsal gelişmelerle ilgili kanaat ortaya koymak kadar doğal bir davranış olamaz. Buna hakkımız vardır.

Kanaat ortaya koymak tarafgirlik veya müdahale değildir.

SONUÇ: Birilerinin masa başında yazdığı, diğerlerine seçtirdiği delegeler ile hiç ilgilenmedim. Ancak yönetimi seçecek olan bu delegelerin oy vereceği üst yönetimin nitelikli olması, Konya ortalamasına uygun bir yapıda olması, sen ben bizim oğlan değil de güç birliği yaparak genele hitap etmesi için, Adaylık da adı geçen dostlarımızın birleşmelerini sağlamaya gayret ettim. Sağlam bir çatı oluşması niyeti içindeyim.

Kırk parça halinde değil, klik ve gruplar halinde değil, birleşik ve güçlü bir kadro ile Konya ya hizmet edilmesi gerektiğine dair görüş bildirdim.

Şu ana kadar bunu başaramadık. Şu andan itibaren fazla detaya girmeden, ne düşündüğümüzü sormak nezaketinde bulunanlara tavsiyelerimizi sunmaya devam edeceğim.

Hepsi bu kadar, Öküz altında buzağı aramayınız.

Siyasi bir amacımız ve beklentimiz yoktur.

Sadece, ayakların baş, başların ayak olduğu, sen ben çekişmesinden dolayı dağınık hareket edildiği geleneksel siyasi tarzdan vazgeçilmesini arzu ediyoruz.

Beş Üniversitenin, Beş Organize Sanayinin olduğu, eski bir başkent olan Üç milyon nüfusa sahip Konya da;

Akademisyenlere, bürokratlara, İş adamlarına ve toplumun her kesimine hitap edebilecek tecrübeli kadrolarla hizmet yapılabilir.

Bu da ancak gruplar halinde faaliyet yapanların birleşmeleriyle mümkündür.

Dar bir ideolojik çerçeveden bakarak mesafe alınacağı kanaati taşımıyorum. Ankara'ya bir davet üzerine gittim. Orada da sorulduğu için kanaatlerimi dile getirdim. O KADAR.

Dağınık bir şekilde yürüyecekseniz, yolunuz açık olsun.

Küçük olsun benim olsun diyecekseniz Allah feraset versin.

Birleşerek güçlü yapı oluşturmak varken, ayrı ayrı baş çekmek uzun vadede faturası ağır olan yanlış olarak size geri dönecektir.

Sizin bugün geçtiğiniz yollardan daha önce geçmiş birisi olarak yazdım. Biz yönetici olursak iyi, bizden başkası bizi ilgilendirmez diyenler nefeslerine yenik düşmüşlerdir.

Bir rica. Benden duymadığınız ve fakat bana atfen söylenen hiç bir söze inanmayın. Zira, laflar sözler bozularak ve bağlamından koparılarak dedikodu haline getiriliyor. Herkese bir telefon kadar yakınım.

Haber: GAP olay gazetesi