GAP gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz depremde 150 yakınını kaybeden ve yardım ekibiyle kurtarma çalışmalarında çalışan Adıyamanlı bürokrat, Sakarya orman bölge müdürü Ziya Polat'ın, kaşla göz arasında görevden alınmasını bir ayıp, adeta Adıyamanlılara hakaret içeren bir tavır olarak görüyorum kınıyorum dedi.

Kıymaz ‘ Adıyamanlıları kurtarmaya çalışan Ziya Polat’ı Bakan Vahit Kirişçi arayıp personeline moral vermesi gerekirken, bu bürokratı bu acılı ortamda, günde, görevden alma gibi bir nezaketsizliği kınıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bölgemizi gezdi vatandaşlar boynuna sarıldı, çadırlarda vatandaşları ziyaret etti.

 Sayın İç işleri bakanımız Süleyman Soylu, Ulaştırma bakanımız Adil Karaismailoğlu, Ticaret bakanı Mehmet Muş ilk günden beri Adıyaman’da, yardım ve kurtarma çalışmalarını organizede emek verdiler ve başarı gösterdiler. Bu sayın bakanlarımıza teşekkür ediyorum.

Fakat biz Adıyamanlılar Vahit Kirişçi’yi bu acı günümüzde acımızı artırdığı için teşekkür etmiyorum ve bu davranışı nedeniyle kendisini kınıyorum ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan görevden azlini istiyoruz’ dedi.